preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Vijesti

Preuzet novi traktor Zetor Proxima HS 120

Autor: Diana Musić, 16. 4. 2018.

U ponedjeljak, 16.4.2018. u 10 sati Srednja škola Stjepana Sulimanca preuzela je novi traktor Zetor Proxima HS 120.

Trakor je nabavljen u sklopu projekta "Obrazovanjem u poljoprivredi za bolju budućnost Hrvatske", a kojeg naša škola provodi u partnerstvu sa Srednjom školom "Stjepan Ivšić" iz Orahovice u sklopu  projektnog poziva Ministarstva poljoprivrede pod nazivom "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017." 

Vrijednost projekta je 930.879,71kn i u cijelosti je financiran sredstvima Ministarstva poljoprivrede. Vrijednost nabavljenog traktora je 422.382,19kn sa PDV-om.

Na primopredaji novog traktora nazočili su i saborski zastupnik i predsjednik Hvidre RH Josip Đakić, saborska zastupnica i predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora Vesna Bedeković, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa svojim zamjenicima Marijem Klementom i Darkom Žužakom, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, zastupnici tvrtke POD proizvodnja opruga d.o.o iz Dežanovca te domaćini – djelatnici i učenici SŠ Stjepana Sulimanca predvođeni ravnateljem Josipom Ivošem.

Nabavom ovog suvremenog stroja škola će ostvariti uštede od nekoliko desetaka tisuća kuna godišnje koje će iskoristiti za ulaganje u nastavu. Mogućnost obrazovanja na najnovijim i najmodernijim poljoprivrednim strojevima i mehanizaciji sigurno će privući nove đake u poljoprivredna zanimanja. Traktor Zetor Proxima HS 120 dolazi sa full-opremom, te je posebno opremljen dodatnim sjedalom za učenike koji će moći učiti od traktorskog operatera važne praktične lekcije iz obrade tla, sjetve, gnojidbe i žetve na različitim ratarskim kulturama.

Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače zajedno sa osnivačem Virovitičko-podravskom županijom i u suradnji sa Općinom Pitomača ulaže značajne napore kako bi stekla uvjete da u skoro vrijeme postane Centar kompetencija za sektor poljoprivrede i agroturizma, a upravo o tome govorili su i saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić te ravnatelj škole Josip Ivoš, koji je zajedno s ravnateljem Srednje škole iz Orahovice Zorislavom Milkovićem i pročelnicom Županijskog upravnog odjela za prosvjetu, sport i tehničku kulturu Vesnom Šerepac preuzeo novi traktor.

 Raspored sati
Vremenik provjera
Projekti i kampanje

 

Anketa
Sviđaju li Vam se naše nove stranice?


Oglasna ploča
Naša škola u medijima
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju