preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Vijesti

Interreg HU-HR: Naši učenici na stručnoj praksi u Mađarskoj

Autor: Diana Musić, 10. 4. 2018.

Učenici srednje škole Stjepana Sulimanca zanimanja poljoprivredni gospodarstvenik i agroturistički tehničar su ovaj tjedan na stručnoj praksi u Republici Mađarskoj. S učenicima je nastavnik Dalibor Petričušić. Stručna praksa se održava u sklopu projekta hrvatsko-mađarske prekogranične suradnje Interreg Central Europe pod nazivom "VEC Sharing" u našoj partnerskoj školi Kolping Nagyváthy János Középiskola u susjednom gradiću Csurgó u Republicu Mađarskoj.

Projekt VEC Sharing je okupio partnere s hrvatske i mađarske strane: Obrtnička škola Koprivnica, PORA - Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Kolping Nagyváthy János osnovnu, srednja tehnička i obrtnička škola iz Csurga, Kolping katolička osnovna škola, srednja škola i hostel iz Nagybajoma te Srednja škola Stjepana Sulimanca, Pitomača. Projekt je započeo u listopadu 2017. godine, a predviđeno trajanje projekta je 16 mjeseci.

Do sada su osim početne konferencije i sastanka projektnih partnera kao važnije preliminarne aktivnosti izrađeni programi učeničkih razmjena za sva zanimanja uključena u projekt. Navedeni programi dio su zajedničkog dokumenta pod nazivom Strategija učeničke razmjene koji će biti i jedan od rezultata ovog projekta. Strategija obuhvaća glavne ciljeve učeničke razmjene, opis kriterija i ljudskih resursa uključenih u razmjenu, metodologiju provedbe, potrebne alate i opremu, kao i glavne očekivane rezultate učeničke razmjene.

Najvažnije aktivnosti projekta obuhvaćaju učeničke razmjene za sva zanimanja uključena u projekt i to organizacijom dvotjedne praktične nastave na kojoj sudjeluju učenici s hrvatske i mađarske strane granice sukladno svom zanimanju. Na takav će se način osigurati mobilnost učenika koji će imati prilike steći nove vještine u zanimanju za kojeg se školuju te usvojiti nova znanja o prekograničnom području.Raspored sati
Vremenik provjera
Projekti i kampanje

 

Anketa
Sviđaju li Vam se naše nove stranice?


Oglasna ploča
Naša škola u medijima
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju