preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Novi promotivni video Srednje škole Stjepana Sulimanca


Vijesti

Učenici i nastavnici Srednje škole Stjepana Sulimanca posjetili Worldskills Croatia 2019

Autor: Diana Musić, 28. 3. 2019.

Od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održava se Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Natjecanje je organizirano u šest paviljona, u prostoru od 15.000 m2.  Na Worldskills Croatia 2019, u disciplini AGRO, natječe se naš učenik Matija Rakitničan, koji zajedno sa svojim mentorom, profesorom Tihomirom Vranićem predstavlja Srednju školu Stjepana Sulimanca.

Worldskills Croatia je novi, osuvremenjeni koncept strukovnih natjecanja usklađen sa poznatim svjetskim i europskim natjecanjima Euroskills i Worldskills.  Natjecanje organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a napravljeno je da bude platforma za povezivanje strukovnog obrazovanja i gospodarskih subjekata kroz njihovo sudjelovanje u organizaciji i provedbi natjecanja kako bi se osigurala vidljiva međusobna poveznica između strukovnih škola i tvrtki.
 
Na državnom natjecanju Worldskills Croatia 2019 natječe se 450 najboljih učenika strukovnih u više od 40 strukovnih disciplina u kojima prezentiraju stručne kompetencija te demonstriraju vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje. Discipline obuhvaćaju atraktivan spektar od tradicionalnih zanimanja pa sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina.
 
Tijekom prvog dana natjecanja, učenici i nastavnici Srednje škole Stjepana Sulimanca organizirano su posjetili Worldskills Croatia 2019 kako bi učenici stekli dojam o tomu kako izgleda novi sustav natjecanja, vidjeli koje se vještine traže te kako bi stekli dodatnu motivaciju za svoje zanimanje. 
 
Natjecanje Worldskills Croatia 2019 pobudilo je veliki interes javnosti, a među brojnim posjetiteljima bila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.
 
Kako je bilo prvog dana natjecanja pogledajte na fotografijama.
Raspored sati
Vremenik provjera
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Projekti i kampanje

 

Anketa
Sviđaju li Vam se naše nove stranice?


Oglasna ploča
Naša škola u medijima
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju