2019-10-24 20:18:34

Međunarodni dan kuhara

U srijedu, 23.10 obilježili smo Međunarodni dan kuhara. Vrata školskog praktikuma i svoje kuhinje otvorio je malim gostima voditelj radionice Darko Baričević. Posjetili su nas učiteljice i učenici razredne nastave OŠ Petra Preradovića iz Pitomače, te učenici OŠ August Cesarec iz Špišić Bukovice i učenici područnih škola iz Velike Črešnjevice i Okrugljače.

Na prijedlog Hrvatskog kuharskog saveza, aktiv ugostitelja naše škole pridružuje se obilježavanju Međunarodnog dana kuhara pod sloganom „How Healthy Food Works“ odnosno „Kako djeluje zdrava hrana“. Cilj je bio educirati učenike o zdravoj prehrani i zdravim prehrambenim navikama kroz radionicu izrade i prezentacije zdrave hrane pod nazivom „Jesen na stolu“.

Pa su tako i veliki i mali kuhari prvenstveno koristili plodove bogate jeseni (buča, jabuka, šljiva, kukuruz, ječmena kaša, tikvice i drugo)  u izradi raznih kulinarskih zalogaja, a sve uz puno igre i smijeha. Na kraju dana učenicima su uručene prigodne diplome.

Druženje malih i velikih kuhara primjer je lijepe i pozitivne suradnje osnovnih i srednjih škola koju naša škola sve više jača i potiče.


Srednja škola Pitomača