2021-11-19 11:14:00

Radionica "Jela prilagođena buffet načinu posluživanja (finger food"

U petak, 12. 11. u našoj je školi održana radionica za nastavnike kuharstva i za učenike na temu "Jela prilagođena buffet načinu posluživanja (finger food)".

U radionici su sudjelovali učenici 3. d razreda zanimanja kuhar i 4. b razreda zanimanja agroturistički tehničar, a radionicu su osmislili i odradili strukovni učitelji kuharstva Miroslav Balažić i Marija Bošnjak, koji su se dodatno educirali u okviru projekta RCK VirtuOS. 

Na radionici su se prezentirala ova jela:

salata od piletine s mladim salatama, hrskavi listić oplemenjen s prahom crnog duda koktel od kozica mini vegetarijanske tortilje svinjski file na podlozi od tost kruha s kremom od avokada okruglice od oslića, s umakom od rikule mini vegetarijanski burger desert u čaši - hrskava podloga, čokoladna krema aromatizirana s bosiljkom, coulis od malina, dekoracija vegetarijanske kuglice od orašastih plodova i suhog voća "tortica" - biskvit od oraha i mrkve, krema od naračne, žele od naranče, dekoracija

Tijekom radionice naši su se učenici i nastavnici imali prilike upoznati s karakteristikama buffet načina posluživanja hrane, kako pravilno odabrati tehnike rada i normative za izradu finger fooda. Edukatori su prezentirali serviranje i dekoriranje malih zalogaja kao i kreativne metode koje se koriste u pripremi i serviranju zalogajnih jela.

Zahvaljujemo edukatorima na kvalitetnoj i zanimljivoj radionici!


Srednja škola Pitomača