2022-05-13 11:26:00

Uspjeh učenika naše škole na WorldSkills Croatia 2022.

Mihael Tudić i Patrik Kereš, učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca sudjelovali su od 10. do 12. svibnja 2022. godine na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2022. 

Ovo respektabilno natjecanje najveći je događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje učenika u ovomu dijelu Europe, a organizira ga Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Iznimno smo ponosni na to da su na ovomu natjecanju plasman izborila čak dva učenika naše škole u dvije različite discipline: Mihael Tudić s mentoricom Anitom Rengel natjecao se u disciplini Tajničko poslovanje te je zauzeo 8. mjesto, a učenik Patrik Kereš s mentorom prof. Tihomirom Vranićem natjecao se u disciplini Agro te je zauzeo 7. mjesto u ukupnom poretku. 

Na WorldSkills Croatia 2022. u 40 strukovnih disciplina natjecalo se 360 najboljih učenika strukovnih škola, uz podršku svojih mentora. Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanje.


Srednja škola Pitomača