2022-05-16 12:34:05

Međužupanijsko šahovsko natjecanje

Povodom svečanog obilježavanja Dana Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače, škola slavljenik i domaćin u petak, 13. svibnja 2022. godine organizirala je Regionalno ekipno šahovsko natjecanje učenika srednjoškolaca iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

Naime, među brojnim aktivnostima Dana škole u našoj školi organizirali smo ekipno šahovsko natjecanje za učenike srednjih škola s područja naše i naših susjednih županija. Već tradicionalni turnir šahovskih ekipa ove je godine osvanuo u do sad najvećem opsegu i odazivu škola, a najveću podršku Školi dale su tri sastavnice: ŠK Picok iz Đurđevca posudio nam je potrebnu šahovsku opremu, Šahovski savez Virovitičko-podravske županije koji predstavlja g. Miroslav Tot, šahovski sudac, osigurao je pehare i medalje za učenike, a najveću potporu dobili smo od ravnatelja Škole Josipa Ivoša koji tradicionalno podržava učenike šahiste i promiče šah i šahovska natjecanja u svojoj Školi.

Temeljem broja prijavljenih ekipa, 8 muških i 3 ženske ekipe iz 9 škola, računalnim programom definiran je ždrijeb i broj kola/partija, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a bedenkzeit (vrijeme na šahovskom satu) postavljeno je na 10 minuta + 2 sekunde po potezu. 

Natjecanje su nadgledali i vodili licencirani šahovski sudac g. Miroslav Tot, NA  i g. Marin Domović, CA.

U muškoj konkurenciji rezultati su sljedeći: 

1. Gimnazija Fran Galović, Koprivnica

2. Tehnička škola Bjelovar, Bjelovar

3. Srednja škola Stjepana Sulimanca, Pitomača

4. Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac

5. Gimnazija Bjelovar, Bjelovar

6. Tehnička škola Virovitica, Virovitica

7. Gimnazija Petra Preradovića, Virovitica

8. Strukovna škola Virovitica, Virovitica

U ženskoj konkurenciji prijavljene su tri škole i konačni poredak je sljedeći:

1. Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac

2. Katolična klasična gimnazija, Virovitica

3. Srednja škola Stjepana Sulimanca, Pitomača

Po završetku natjecanja i proglašenju rezultata, najtecanje s imenima ekipa i svih učenika vidljivo je na službenoj stranici Svjetske šahovske federacije (FIDE) (www.chess-results.com)

Zahvaljujemo svim školama i njihovim ekipama što su se odazvale našoj inicijativi i proslavile s nama naš Dan škole u duhu druženja i prijateljstva! Srdačno pozdravljamo svoje goste šahiste iz svih škola do novog susreta sljedeće godine u Pitomači, nadamo se u još većem broju ekipa uz šahovsko geslo: Gens una sumus!


Srednja škola Pitomača