2022-05-20 10:39:00

Berba kamilice 2022.

Krenula je berba ekološki uzgojene kamilice na oko 20 ha površine u vlasništvu Srednje škole Stjepana Sulimanca. U berbi sudjeluju naši nastavnici praktične nastave i suradnici RCK Panonika.

Ove godine urod je rekordan, a kvaliteta vrhunska. Najveći doprinos daju učenici zanimanja Poljoprivredni gospodarstvenik, koji upravljaju strojevima, rade utovar, prevoze kamilicu, pune sušare i ostalo, a učenici zanimanja Mehaničar poljoprivredne mehanizacije brinu se da svi strojevi funkcioniraju besprijekorno. Ne može se svaka škola pohvaliti ovako vrijednim učenicima i nastavnicima! Uistinu smo ponosni na vas!

Velika hvala našem partneru, tvrtki Plantaže d. o. o. s kojima ostvarujemo dugogodišnju suradnju i partnerstvo, koja s "fer" otkupnom cijenom kamilice, svojim strojevima i dobrom suradnjom daje značajan doprinos razvoju škole. Također, zahvaljujemo i partnerskim tvrtkama Agroservis - proizvodnja d. o. o. s kojom imamo suradnju u testiranju poljoprivredne mehanizacije, tvrtki Top Agro iz Osijeka s kojom radimo na razvoju sustava za pametnu poljoprivredu, tvrtki Herbas d. o. o. s kojom surađujemo na razvoju tehnologije prerade kamilice i drugim partnerskim tvrtkama. 

Također, zahvaljujemo i našim bivšim učenicima, naročito OPG-u Dario Zelenbrz koji nam je ove godine nesebično pomogao svojim traktorima, strojevima i mehanizacijom kako bismo sve stigli napraviti na vrijeme.

 


Srednja škola Pitomača