2022-05-27 08:08:00

Za Erasmus+ projekte donesena Odluka o dodjeli bespovratnih sredstava

Srednjoj školi Stjepana Sulimanca dodijeljen najveći iznos za Erasmus+ projekte do sada! Agencija za mobilnost i programe EU donijela je 25. svibnja 2022. godine Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za 2022. godinu za program Erasmus+, Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Na popisu prihvaćenih projektnih prijedloga, nalazi se i novi Erasmus+ projekt odobren Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u iznosu od 110.885,00 Eura, što je do sada najveći iznos koji je dodijeljen školi za Erasmus+ projekte. Srednja škola Stjepana Sulimanca jedina je ustanova u Virovitičko-podravskoj županiji kojoj je dodijeljena Akreditacija Europske Komisije za razdoblje 2021.-2027. za Erasmus+ projekte, a nažalost i jedina škola u Virovitičko-podravskoj županiji kojoj je ove godine odobren Erasmus+ projekt.

Putem Erasmus+ mobilnosti svake godine preko 20 % učenika Srednje škole Stjepana Sulimanca ide na praksu u inozemstvo, a do sada su naši učenici išli u Portugal, Ujedinjeno Kraljevstvo, Poljsku, Španjolsku, te su obišli bezbroj gradova, stekli brojna poznanstva i doživjeli nešto što će pamtiti čitav život. Srednja škola Stjepana Sulimanca jedna je od najmodernijih škola u Republici Hrvatskoj, napravljena po europskim mjerilima, a svim učenicima omogućava da putuju Europom, upoznaju gradove, stječu prijatelje, razvijaju vještine i stječu nova znanja.


Srednja škola Pitomača