preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

AGROTURISTIČKI TEHNIČAR

TJEDNI I GODIŠNJI FOND NASTAVNIH SATI

- AGROTURISTIČKI TEHNIČAR

 

Redni broj

NASTAVNI PREDMET

Broj sati tj./god.

I. a

Broj sati tj./god.

II. a

Broj sati tj./god.

III. a

Broj sati tj./god.

IV. a

1.

Hrvatski jezik

3/105

3/105

3/105

3/96

2.

Strani jezik

2/70

2/70

2/70

2/70

3.

Povijest

2/70

2/70

-

-

4.

TZK

2/70

2/70

2/70

2/70

5.

Politika i gospodarstvo

-

-

-

2/70

6.

Vjeronauk/Etika

1/35

1/35

1/35

1/35

7.

Matematika

2/70

2/70

2/70

2/70

8.

Fizika

2/70

-

-

-

9.

Kemija

2/70

2/70

-

-

10.

Računalstvo

-

2/70

2/70

-

UKUPNO:

16/560

16/560

12/420

12/384

11.

Turistička geog. Hrvatske

2/70

 

 

 

12.

Covjek, zdravlje, ekologija

2/70

2/70

 

 

13.

Prehrana i poznavanje robe

 

1+1/35+35

 

 

14.

Kuharstvo

 

 

1+1/35+35

1+2/35+64

15.

Ugostiteljsko posluživanje

 

 

 

1+1/32+32

16.

Turizam i marketing

 

 

 

1+1/32+32

17.

Bilinogojstvo

1+1/35+35

1+1/35+35

2+1/70+35

 

18.

Stočarstvo

1+1/35+35

1/35

1+1/35+35

 

19.

Ekološka poljoprivreda

 

 

1+1/35+35

 

20.

Hortikulturno uređenje gospodarstva

 

 

 

1+1/32+32

21.

Izborni i fakultativni predmeti*

1+1/35+35

1+1/35+35

1+1/35+35

1+1/35+35

22.

Praktična nastava

4+3/140+105

4+3/140+105

4+4/140+140

3+4/96+128

UKUPNO:

17/595

16/560

19/665

18/576

SVEUKUPNO:

33/1155

32/1190

31/1155

30/960

Stručna praksa:

105

105

105

96

* Izborni i fakultativni predmeti: Ribogojstvo, Konjogojstvo, Pčelarstvo; Uzgoj južnih kultura; Ratarstvo; Kunićarstvo; Ljekovito bilje; Proizvodnja mlijeka i mliječnih proizvoda; Lovstvo; Vinarstvo; Gljivarstvo; Etnologija; Knjigovodstvo; Prerada i čuvanje poljoprivrednih proizvoda; Tržište; Ovčarstvo, Kozarstvo; Izrada autohtonog suvenira…

 

Agroturistički tehničar se bavi ekološkom proizvodnjom, pripremom poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te ponudom hrane s vlastitoga poljoprivrednog gospodarstva. Može pružati i druge turističke usluge.

Agroturistički tehničar se zapošljava u manjim ugostiteljskim objektima koji u djelokrugu svog rada imaju ugostiteljsko i poljoprivredno gospodarstvo i bave se proizvodnjom hrane. Tehničar organizira i brine o ekološkom pristupu u uzgoju kvalitetnog povrća, voća, stoke, osmišljava prezentacije kulturne i povijesne baštine, pruža usluge smještaja gostiju, sastavlja jelovnike, organizira pripremu hrane, osmišljava sadržaje i ponude gospodarstva, surađuje s turističkim zajednicama…

Uz ekološku poljoprivredu vezan je i eko-turizam i upravo on ima potencijale da postane najperspektivniji oblik turizma u RH i to zato što s jedne stane štiti prirodno i kulturno nasljeđe, a s druge omogućava ostvarenje gospodarske koristi.


Static HTML

Raspored sati
Anketa
Sviđaju li Vam se naše nove stranice?






Oglasna ploča
Naša škola u medijima
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju