preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca


Edukacijom do rasta gospodarstva :: Erasmus+

Erasmus+ Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince

Naziv projekta: Edukacijom do rasta gospodarstva :: Education For Growing Economy (ECO ECO)

Razdoblje provedbe: od 1.6.2017. do 31.5.2018.

Vrijednost projekta: 75.198,00 EUR

Iznos EU sufinanciranja: 100%

Nositelj projekta: Srednja škola Stjepana Sulimanca

Partneri: Aplicaproposta LDA - Bragamob (www.bragamobilityopen.com)

Broj Ugovora: 2017-1-HR01-KA102-035105

Datumi mobilnosti: od 11. do 24. ožujka 2018.

Mjesto mobilnosti: Braga, Portugal

 

OPIS PROJEKTA:

Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr.sc. Antonija Gladović donijela je 4. svibnja 2017. Odluku o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2017. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, rok 2. veljače 2017. godine. Srednjoj školi Stjepana Sulimanca odobren je projekt pod nazivom Education For Growing Economy (Edukacijom do rasta gospodarstva) ili skraćeno "ECO ECO" vrijedan 75.198,00 EUR.

U sklopu ovog projekta Srednja škola Stjepana Sulimanca će poslati na stručnu praksu u Bragu u Portugal u trajanju od 14 dana 37 učenika različitih zanimanja (Agroturistički tehničar, Upravni referent, Prodavač, Poljoprivredni gospodarstvenik, Kuhar, Konobar i Automehaničar) u pratnji 4 nastavnika.

Partnerska organizacija na projektu Srednje škole Stjepana Sulimanca je Aplicaproposta LDA - Bragamob. To je poznata portugalska tvrtka sa sjedištem u Bragi koja je specijalizirana za projekte međunarodne mobilnosti, a uposljednjih nekoliko godina organizirala mobilnost za tisuće sudionika u projektima Leonardo da Vinci, u okviru programa za cjeloživotno obrazovanje, te zadnjih godina u Erasmus+ projektima.

Mobilnost u Portugal će našim učenicima pružiti priliku da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se i obrazuju. Mogućnost odlaska na stručnu praksu u Portugal pružit će sadašnjim učenicima veliku motivaciju za rad kako bi u budućnosti i sami sudjelovali na nekoj od planiranih mobilnosti učenika. Očekujemo da će se utjecaj osjetiti na cjelokupnom broju učenika naše škole.

Program Erasmus+ obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Program je usmjeren jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte.

U nastavku stranice možete pogledati promotivni video partnerske organizacije Braga Mob, kao i promotivni video Erasmus+ programa.


Braga mob Erasmus + review


Erasmus+ programme 2014-2020 Presentation


CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju