preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Knjižnica

Školska knjižnica SŠ Stjepana Sulimanca u Pitomači smještena je u prizemlju školske zgrade. Knjižnica s čitaonicom kvadrature je prema pedagoškim standardima i opremljena kompletnom opremom za prihvat i razvrstavanje knjiga i stručne literature, računalnom opremom, opremom za audio-vizualnu prezentaciju, fotokopirnim uređajem te čitaoničkim namještajem za 20 do 25 osoba. 

Misija školske knjižnice  -  osigurati dostupnost knjižnične građe svim korisnicima, pristup svim relevantnim informacijama te njegovanje odgojno-obrazovnih, kulturnih i komunikacijskih potreba učenika, nastavnika i stručnih suradnika.

Vizija školske knjižnice  -  postati intelektualno, informacijsko i kulturno središte škole koje njeguje odgojno-obrazovnu komponentu i podrška je cjeloživotnom učenju.

 

Zadaće školske knjižnice:

  • prikuplja, obrađuje, posuđuje izvore znanja u svim oblicima;
  • središte je školskih odgojno-obrazovnih, javnih i kulturnih zbivanja;
  • mjesto je partnerskog odnosa učenika, nastavnika, stručnih suradnika, roditelja i knjižničara;
  • stvara uvjete za samostalno i skupno učenje, potiče istraživački rad, razvija maštu i kreativnost;
  • razvija svijest o vrijednostima nacionalne kulture, posebno jezika, umjetnosti i znanosti, te vrijednosti multikulturalnosti.

Program rada knjižnice temelji se na:

  • osposobljavanju za kritičko mišljenje; poticanje čitanja, stvaranja navika čitanja i prepoznavanje interesa čitatelja;
  • radionicama; aktivno sudjelovanje, istraživanje, timski rad, razvoj socijalnih vještina;
  • školskim projektima; samostalno i opsežno istraživanje, razvoj natjecateljskog duha, prezentiranje i vrjednovanje postignuća;
  • učenju kako učiti ; metode učenja, organizacija znanja;
  • informacijskoj pismenosti; pretraživanje informacija, sažimanje, vrjednovanje.

Knjižničarska družina

Knjižničarska družina nastavit će djelovanje u šk.god. 2016./2017. Namijenjena je svim zainteresiranim učenicima koji svoju kreativnost i inovativnost žele pokazati u slobodno vrijeme kroz ovu izvannastavnu aktivnost. U suradnji sa školskom knjižničarkom obilježavat će se značajniji datumi, uređivati panoi, osmišljavati školske priredbe. Aktivnosti će se planirati i provoditi sukladno interesima učenika! Stoga nam se pridružite! 


vijesti

CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju