preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Knjižnica

Školska knjižnica SŠ Stjepana Sulimanca u Pitomači smještena je u prizemlju školske zgrade. Knjižnica s čitaonicom kvadrature je prema pedagoškim standardima i opremljena kompletnom opremom za prihvat i razvrstavanje knjiga i stručne literature, računalnom opremom, opremom za audio-vizualnu prezentaciju, fotokopirnim uređajem te čitaoničkim namještajem za 20 do 25 osoba. 

Misija školske knjižnice  -  osigurati dostupnost knjižnične građe svim korisnicima, pristup svim relevantnim informacijama te njegovanje odgojno-obrazovnih, kulturnih i komunikacijskih potreba učenika, nastavnika i stručnih suradnika.

Vizija školske knjižnice  -  postati intelektualno, informacijsko i kulturno središte škole koje njeguje odgojno-obrazovnu komponentu i podrška je cjeloživotnom učenju.

 

Zadaće školske knjižnice:

  • prikuplja, obrađuje, posuđuje izvore znanja u svim oblicima;
  • središte je školskih odgojno-obrazovnih, javnih i kulturnih zbivanja;
  • mjesto je partnerskog odnosa učenika, nastavnika, stručnih suradnika, roditelja i knjižničara;
  • stvara uvjete za samostalno i skupno učenje, potiče istraživački rad, razvija maštu i kreativnost;
  • razvija svijest o vrijednostima nacionalne kulture, posebno jezika, umjetnosti i znanosti, te vrijednosti multikulturalnosti.

Program rada knjižnice temelji se na:

  • osposobljavanju za kritičko mišljenje; poticanje čitanja, stvaranja navika čitanja i prepoznavanje interesa čitatelja;
  • radionicama; aktivno sudjelovanje, istraživanje, timski rad, razvoj socijalnih vještina;
  • školskim projektima; samostalno i opsežno istraživanje, razvoj natjecateljskog duha, prezentiranje i vrjednovanje postignuća;
  • učenju kako učiti ; metode učenja, organizacija znanja;
  • informacijskoj pismenosti; pretraživanje informacija, sažimanje, vrjednovanje.

Knjižničarska družina

Knjižničarska družina nastavit će djelovanje u šk.god. 2016./2017. Namijenjena je svim zainteresiranim učenicima koji svoju kreativnost i inovativnost žele pokazati u slobodno vrijeme kroz ovu izvannastavnu aktivnost. U suradnji sa školskom knjižničarkom obilježavat će se značajniji datumi, uređivati panoi, osmišljavati školske priredbe. Aktivnosti će se planirati i provoditi sukladno interesima učenika! Stoga nam se pridružite! 


vijesti

Čitanjem do zvijezda- nacionalna razina

Autor: Diana Musić, 18. 5. 2018. 09:01

U petak 11. svibnja 2018. u SŠ Stjepana Sulimanca u 12 sati održano je nacionalno natjecanje Čitanjem do zvijezda koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara. 

 

 

 [više]

Čitanjem do zvijezda – regionalna razina

Autor: Diana Musić, 28. 2. 2018. 08:28

U petak 23. veljače 2018. u SŠ Stjepana Sulimanca u 12 sati održano je regionalno natjecanje Čitanjem do zvijezda koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara. 

 [više]

Čitanjem do zvijezda – natjecanje u kreativnosti i znanju

Autor: Diana Musić, 15. 12. 2017. 11:45

U petak 8. prosinca 2017. u SŠ Stjepana Sulimanca u 12 sati održano je školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara.

 [više]

Tjedan zabranjenih knjiga

Autor: Diana Musić, 4. 10. 2017. 09:36

U organizaciji ALA-e (American Library Association) od 24. rujna do 30. rujna u SAD-u se obilježava Tjedan zabranjenih knjiga.

 [više]

Održan Međužupanijski stručni skup školskih knjižničara

Autor: Diana Musić, 10. 7. 2017. 15:21

U petak 7. srpnja 2017. godine u SŠ Stjepana Sulimanca održan je stručni skup školskih knjižničara triju županija: Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske.

 [više]

Čitanjem do zvijezda – natjecanje u kreativnosti i znanju za srednje škole

Autor: Diana Musić, 26. 4. 2017. 21:56

Rezultati natjecanja s nacionalne razine održane u utorak 25. travnja 2017.

 [više]

Obilježena Noć knjige 2017. u našoj školi

Autor: Diana Musić, 26. 4. 2017. 21:41

Noć knjige manifestacija je koja se u Hrvatskoj provodi od 2012. godine s ciljem da se barem jedan dan u godini pozornost posveti čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjige. 

 [više]

Čitanjem do zvijezda - regionalna razina

Autor: Diana Musić, 15. 2. 2017. 11:13

U petak, 3. veljače 2017. godine u SŠ Stjepana Sulimanca u 12 sati održano je školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara.

 [više]

Projekt razmjene straničnika!

Autor: Diana Musić, 1. 12. 2016. 17:37

 [više]

Dolaze nam blagdani!

Autor: Diana Musić, 1. 12. 2016. 16:31

Stigao je prosinac, a s njim i najljepše doba godine. Kako bismo stvorili blagdanski ugođaj, učenici i nastavnici SŠ Stjepana Sulimanca ukrasili su prostore škole božićnim ukrasima.

 [više]

Čitanjem do zvijezda – natjecanje u kreativnosti i znanju

Autor: Diana Musić, 28. 11. 2016. 12:00

U petak 25. studenog 2016. u SŠ Stjepana Sulimanca u 12 sati održano je školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara.

 [više]

Posjet Knjižnici i čitaonici Pitomača

Autor: Diana Musić, 20. 10. 2016. 13:19

U Mjesecu hrvatske knjige posjetili smo Knjižnicu i čitaonicu u Pitomači.

 [više]

"Oboji svijet"

Autor: Diana Musić, 13. 10. 2016. 12:27

Učenici Knjižničarske družine sudjelovali su u kreativnom natječaju „Oboji svijet“. Cilj natječaja jest promoviranje tolerancije, nenasilja i mirnog rješavanja sukoba a organizira ga Forum za slobodu odgoja.

Na radionici o toleranciji učenici su raspravljali o značenju i važnosti tolerancije te koja su to ponašanja i vrijednosti koja obilježavaju toleranciju. Zaključili smo da su to suosjećanje, empatija, poštovanje i prihvaćanje različitosti, humanost, praštanje i drugo. Također su učenici osvijestili da svatko od nas u sebi nosi vrijednosti tolerancije, a tek zajedničkim djelovanjem može se postići njen vrhunac.

Učenici su izradili plakat naziva „Tolerancija iz prve ruke“ koji poručuje da sve osobe bez obzira na spol, rasu, dok, religiju zaslužuju jednakost i ravnopravnost.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju