preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Projekti
Projekti i kampanje u našoj školi :: vijesti

ERASMUS+ Wroclaw - Rezultati natječaja

Autor: Josip Ivoš, 30. 11. 2018. 13:38

Nakon obrađenih svih pristiglih zamolbi objavljujemo rezultate natječaja za sudjelovanje učenika u programu Erasmus+, ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Mobilnost  će se realizirati u Poljskoj, grad Wroclaw. Svrha boravka u inozemstvu je stručna praksa. Čestitamo svim učenicima koji su odabrani za ovu mobilnost i sudjelovanje u ERASMUS+ programu.

 [više]

ERASMUS+ Natječaj - Javni poziv za učenike Srednje škole Stjepana Sulimanca Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Ivoš, 24. 10. 2018. 13:56

Srednja škola Stjepana Sulimanca raspisuje Natječaj za sudjelovanje učenika u programu Erasmus+, ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Mobilnost  će se realizirati u Poljskoj, grad Wroclaw. Svrha boravka u inozemstvu je stručna praksa.

 [više]

Europska godine kulturne baštine 2018: Ravnatelj Ivoš sudjelovao na međunarodnoj Erasmus+ konferenciji “Paths towards citizenship through European cultural heritage” u Palermu

Autor: Diana Musić, 1. 10. 2018. 10:31

Od 26. do 29. rujna 2018.g. talijanski Palermo bio je dom jedne od najznačajnijih ovogodišnjih europskih konferencija u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) pod nazivom “Putevi prema građanstvu kroz europsku kulturnu baštinu”. Glavni cilj konferencije je bio obilježiti 2018. - Godinu Europske kulturne baštine kroz prezentaciju rezultata i mogućnosti kroz Erasmus+ programe, kroz širenje kulturne svijesti, stvaranje prostora za međunarodnu dimenziju obrazovanja i osposobljavanja, a svim sudionicima je nudila i dobru prilike za upoznavanje i stvaranje budućih partnerstava.

 [više]

Interreg VEC Sharing - jesenska praksa u Pitomači

Autor: Diana Musić, 19. 9. 2018. 10:40

Od 10. do 14. listopada u našoj školi stručnu praksu su pohađali učenici iz naše partnerske škole Kolping Nagyváthy János Középiskola iz susjednog gradića Csurgó iz Republike Mađarske. Praksa se održavala u sklopu prekograničnog projekta pod nazivom "VEC Sharing (Cross-border Vocational Education Capacity Sharing)", koji se provodi unutar programa prekogranične suradnje Interreg Va Hungary Croatia CBC Programme 2014-2020. Mađarski učenici su poljoprivrednih zanimanja i jako dobro su se uklopili u rad s našim učenicima. S učenicima su u pratnji došli nastavnici Breják Ferenc i Ádi Vargyas.

 [više]

Interreg HU-HR: Naši učenici na stručnoj praksi u Mađarskoj

Autor: Diana Musić, 10. 4. 2018. 09:37

Učenici srednje škole Stjepana Sulimanca zanimanja poljoprivredni gospodarstvenik i agroturistički tehničar su ovaj tjedan na stručnoj praksi u Republici Mađarskoj. S učenicima je nastavnik Dalibor Petričušić. Stručna praksa se održava u sklopu projekta hrvatsko-mađarske prekogranične suradnje Interreg Central Europe pod nazivom "VEC Sharing" u našoj partnerskoj školi Kolping Nagyváthy János Középiskola u susjednom gradiću Csurgó u Republicu Mađarskoj.

 [više]

ERASMUSPLUS - Education for Growing Economy.

Autor: Diana Musić, 22. 3. 2018. 09:49

Učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca već drugi tjedan uspješno obavljaju svoju stručnu praksu u sklopu Erasmus+ projekta mobilnosti "Edukacijom do rasta gospodarstva (ECO ECO) u Portugalu. Partnerska organizacija na projektu Srednje škole Stjepana Sulimanca je Aplicaproposta LDA - Bragamob.

 [više]

#ERASMUSPLUS & #EuropeForCulture - Education for Growing Economy -

Autor: Diana Musić, 19. 3. 2018. 09:53

Where the past meets the future: Učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače nalaze se na mobilnosti u Portugalu u sklopu projekta Edukacijom do rasta gospodarstva (ECO ECO). Ovaj vikend učenici i nastavnici su iskoristili vikend kako bi naučili nešto više o Portugalu.

 [više]

Pitomački srednjoškolci na mobilnosti u Portugalu

Autor: Diana Musić, 16. 3. 2018. 09:58

Od 11. do 24. ožujka učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca su u sklopu #ERASMUSPLUS projekta mobilnosti "Education for growing economy (ECO ECO)" u Bragi u Portugalu.

 [više]

Poziv na roditeljski sastanak Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Ivoš, 8. 2. 2018. 11:57

Dragi roditelji,

Srdačno vas pozivamo na roditeljski sastanak koji će se održati 12.02.2018.g s početkom u 15.00 sati u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača.

Tema roditeljskog sastanka je mobilnost učenika u sklopu Erasmus+ projekta: Edukacijom do rasta gospodarstva - Education For Growing Economy - (ECO ECO) od 11. do 24. ožujka 2018. u Portugal.

 [više]

Rezultati natječaja za sudjelovanje u Erasmus+ projektu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Ivoš, 26. 10. 2017. 11:10

Nakon prikupljenih prijava učenika Srednje škole Stjepana Sulimanca, stručni tim za ocjenjivanje pregledao je i ocjenio sve pristigle prijave na Natječaj za sudjelovanje učenika u programu Erasmus+, ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince u sklopu projekta Edukacijom do rasta gospodarstva :: Education For Growing Economy (ECO ECO). Prema broju ostvarenih bodova kreirana je rang lista, kao i rezervna lista. U prilogu ove objave nalaze se rezultati Natječaja. Čestitamo svim učenicima koji su bili uspješni u prijavljivanju sudjelovanja na ovom projektu.

 [više]

Natječaj za učenike za sudjelovanje u Erasmus+ projektu: Education For Growing Economy (ECO ECO) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Ivoš, 10. 10. 2017. 10:55

Srednja škola Stjepana Sulimanca raspisuje Natječaj za sudjelovanje učenika u programu Erasmus+, ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Mobilnost  će se realizirati u Portugalu, grad Braga. Svrha boravka u inozemstvu je stručna praksa.

 [više]

Pitomački srednjoškolci će ići na praksu u Portugal! - Srednjoj školi Stjepana Sulimanca odobren novi Erasmus+ projekt vrijedan pola milijuna kuna!

Autor: Josip Ivoš, 14. 5. 2017. 14:58

Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr.sc. Antonija Gladović donijela je 4. svibnja 2017. Odluku o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2017. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, rok 2. veljače 2017. godine. Srednjoj školi Stjepana Sulimanca odobren je projekt pod nazivom Education For Growing Economy (Edukacijom do rasta gospodarstva) ili skraćeno "ECO ECO" vrijedan 557.969,00kn (75.198,00 EUR).

 [više]

Natječaj za učenike za sudjelovanje u Erasmus+ projektu: Watchful Approach to Vocational Education (WAVE) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Ivoš, 5. 11. 2015. 10:22

Srednja škola Stjepana Sulimanca raspisuje Natječaj za sudjelovanje učenika u programu Erasmus+, ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Mobilnost će se realizirati u južnoj Engleskoj, pokrajina Devon, grad Torquay. Svrha boravka u inozemstvu je stručna praksa.

 [više]

U sklopu projekta Ina Zeleni Pojas 2014. uređeno je zeleno odmorište na ekološkom praktikumu Srednje škole Stjepana Sulimanca u Šašnatom Polju u Pitomači

Autor: Josip Ivoš, 15. 6. 2015. 08:35

U četvrtak, 11. lipnja 2015. U prijepodnevnim satima u Šašnatom Polju na ekološkom praktikumu Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače okupilo se petnaesetak volontera INA Kluba i isto toliko učenika i nastavnika kako bi zajedničkim snagama u sklopu projekta „Oplemenimo boravak u Prekograničnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav“ uredili “zeleno odmorište”.

 [više]

U novoj školskoj godini učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca će ići na stručnu praksu u Englesku! - Srednjoj školi Stjepana Sulimanca iz Pitomače odobren još jedan projekt vrijedan preko pola milijuna kuna!

Autor: Josip Ivoš, 22. 5. 2015. 10:19

Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr.sc. Antonija Gladović donijela je 19. svibnja 2015. Odluku o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2015. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, rok 4. ožujka 2015. godine. Srednjoj školi Stjepana Sulimanca odobren je projekt pod nazivom Watchful Approach to Vocational Education ili skraćeno WAVE vrijedan 72.663,00 EUR.

 [više]

Održana početna konferencija projekta Modernizacija školskih kurikuluma poljoprivrednih zanimanja u skladu s HKO "Eko-bilje"

Autor: Josip Ivoš, 30. 4. 2015. 22:09

Ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače Josip Ivoš i partneri, predstavili su  novi EU projekt Srednje škole Stjepana Sulimanca „Modernizacija školskih kurikuluma poljoprivrednih zanimanja u skladu s HKO (Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom) "Eko-bilje“, a za koji je škola dobila maksimalan iznos prihvatljivih troškova od 2.384.242,36 kuna. Iznos se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda. 

 [više]

Poziv na početnu konferenciju projekta Modernizacija školskih kurikuluma poljoprivrednih zanimanja u skladu s HKO “Eko-bilje” Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Ivoš, 25. 4. 2015. 09:07

30. travnja 2015., s početkom u 14. sati, u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na svečano predstavljanje novog EU projekta Srednje škole Stjepana Sulimanca „Modernizacija školskih kurikuluma poljoprivrednih zanimanja u skladu s HKO "Eko-bilje“ (HR.3.1.14-0036)  koje će se održati u prostoru Srednje škole Stjepana Sulimanca, na adresi Dravska 41 u Pitomači, u sklopu proslave Dana škole.

 [više]

Natječaj INA Zeleni pojas - Srednjoj školi Stjepana Sulimanca odobren još jedan projekt!

Autor: Josip Ivoš, 10. 12. 2014. 10:55

Kroz program „Zeleni pojas“ Stručna komisija INA d.o.o. odabrala je 12 najboljih od čak 58 pristiglih projekata iz područja održivog razvoja. Projekt Srednje škole Stjepana Sulimanca„Oplemenimo boravak u Prekograničnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav“ čiji cilj je uređenje “zelenog odmorišta” na lokaciji Eko centra Banov brod se nalazi među odabranim projektima.

 [više]

U Šašnatom polju održana završna konferencija projekta “Modernizacija školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi"

Autor: Josip Ivoš, 14. 9. 2013. 11:57

13. rujna u Šašnatom Polju kraj Pitomače održana je završna konferencija projekta “Modernizacija školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi” financiranog iz IPA IV. pretpristupnog programa. Na konferenciji je bilo stotinjak ljudi i brojni uzvanici. IPA projekt Modernizacije školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za  obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi vrijedan je 226.000 eura, a Europska unija od tog iznosa financira 86%. Na Završnoj konferenciji održano je Predavanje prof.dr.sc. Ivice Kisića sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu - Pravne osnove u ekološkoj poljoprivredi, zatim je g. Bruno Motik iz Udruge ZMAG predstavio studiju permakulturnog dizajna područja Praktikuma, nakon čega je urednik pred. Rikard Bakan, mag.oec. predstavio školski priručnik Osnove ekološke poljoprivrede. U drugom dijelu programa završne konferencije potpisan je dugoročni ugovor o suradnji između škola partnera i tvrtke Spider grupa d.o.o., nakon toga nazočnima su se obratili ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca g. Josip Ivoš, te načelnik Općine Pitomača g. Željko Grgačić

 [više]

Studijsko putovanja na imanje „Der Krameterhof“ u Austriji, potpuno samoodrživu poljoprivrednu ekološku farmu

Autor: Josip Ivoš, 30. 6. 2013. 10:08

U sklopu IPA-projekta „Modernizacija školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi“, čiji je nositelj Srednja škola Stjepana Sulimanca  iz Pitomače, a partneri  na projektu Srednja škola Bartola Kašića iz Grubišnog Polja,  Srednja škola „Stjepan Ivšić“ iz Orahovice, Spider Grupa d.o.o. iz Pitomače i Općina Pitomača, od 26. lipnja do 28. lipnja ove godine provedena je aktivnost studijskog putovanja na  imanje „Der Krameterhof“ u Austriji, potpuno samoodrživu poljoprivrednu ekološku farmu.

 [više]

U Praktikumu za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače otvoren novi pčelinjak

Autor: Marin Domović, 23. 5. 2013. 13:31

Povodom 10. godišnjice Srednje škole 'Stjepana Sulimanca' u Pitomači i Dana otvorenih vrata, osim brojnih cjelodnevnih aktivnosti, škola je dobila novi pčelinjak na poljoprivrednom dobru pokraj rijeke Drave u Pitomači. U bogatim pašnim prilikama, pčele iz dviju LR košnica, uz pomoć učenika pčelarske sekcije (zanimanja: poljoprivredni gospodarstvenik i agroturistički tehničar) i njihovog mentora - profesora Marina Domovića, moći će uspješno sakupiti „zimnicu“ i (vjerujemo) uspješno prezimiti. Novi pčelinjak donacija je pčelara hobista Marina Domovića, ujedno zaposlenika škole, uz pomoć sponzora i donatora tvrtke Les iz Pitomače koja je donirala građevni materijal za postolje pčelinjaka, na čemu joj škola ovim putem zahvaljuje.

 [više]

Započela Pilot edukacija učenika i nastavnika na Praktikumu za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi u Šašnatom Polju

Autor: Josip Ivoš, 22. 5. 2013. 11:19

20. svibnja 2013. godine, započela je Pilot edukacija strukovnih nastavnika i učenika na Praktikumu za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi koji je obnovljen u sklopu projekta pod nazivom "Modernizacija školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi" financiranog sredstvima Europske Unije, čiji je nositelj Srednja škola Stjepana Sulimaca iz Pitomače, a škole partneri su Srednja škola Bartola Kašića iz Grubišnog Polja,  Srednja škola „Stjepan Ivšić“ iz Orahovice.

 [više]

Svečano obilježen završetak radova na Praktikumu za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače

Autor: Josip Ivoš, 17. 5. 2013. 09:53

U četvrtak, 16. svibnja 2013. godine, svečano je obilježen završetak radova na Praktikumu za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi koji je obnovljen u sklopu projekta čiji je nositelj Srednja škola Stjepana Sulimaca iz Pitomače, pod nazivom "Modernizacija školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi" financiranog sredstvima Europske Unije. Osim domaćina, ravnatelja Srednje škole Stjepana Sulimanca, Josipa Ivoša, svečanosti su nazočili i saborski zastupnik Josip Đakić, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, partneri na projektu, članovi projektnog tima, profesori srednje škole i mnogi drugi gosti.

 [više]

Uskoro započinje adaptacija praktikuma za ekološku poljoprivredu i održivi razvoj u Šašnatom polju

Autor: Josip Ivoš, 8. 3. 2013. 12:08

U sklopu projekta Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače pod nazivom "Modernizacija školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi", finaciranog iz IPA komponente  IV – Razvoj ljudskih potencijala, sklopljen je ugovor o radovima sa izvođačem tvrtkom Croming d.o.o. iz Pitomače za adaptaciju praktikuma za ekološku poljoprivredu i održivi razvoj, koji se nalazi na prostoru bivše vojne karaule u Šašnatom polju, vrijednosti 347.327,35 kuna.

 [više]

U Pitomači održana treća edukacija strukovnih nastavnika IPA projekta Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače

Autor: Tomislav Kakša, 5. 2. 2013. 13:30

Od 1. do 3. veljače 2013. godine, na obiteljskom imanju Ruže Fabčić, provela se aktivnost 1.1. stručnog osposobljavanja strukovnih nastavnika i lokalnih dionika IPA projekta Modernisation of school curriculum and development of practicum for education of sustainable agriculture (Modernizacija školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi ), kojeg je nositelj Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače.

Modul 3 se odvijao tri dana, po jedno predavanje dnevno. Predavanja su provodili stručni eksperti za ta područja s Agronomskog fakulteta iz Zagreba. Predavanjima su prisustvovali petnaest strukovni nastavnika (po pet iz svake škole) i lokalni dionici koji se bave poljoprivredom iz područja Općine Pitomača i bliže okolice.

 [više]

U Orahovici održana druga edukacija strukovnih nastavnika IPA Projekta Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače

Autor: Tomislav Kakša, 15. 1. 2013. 22:16

Od 9. do 11. siječnja 2013. godine, u hotelu „Dukat“ u Orahovici, pod koordinacijom Zorislava Milkovića, ravnatelja Srednje škole "Stjepan Ivšić" iz Orahovice te Tomislava Kakša, asistenta projekta Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače, provela se aktivnost 1.1. stručnog osposobljavanja strukovnih nastavnika i lokalnih dionika IPA projekta Modernisation of school curriculum and development of practicum for education of sustainable agriculture (Modernizacija školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi), kojeg je nositelj Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače.

 [više]

U Grubišnom Polju održana prva edukacija strukovnih nastavnika IPA projekta Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače

Autor: Tomislav Kakša, 12. 11. 2012. 21:57

Od 9. do 11. studenog 2012. godine, u Vatrogasnom domu u Grubišnom Polju pod koordinacijom ravnatelja Srednje škole Bartola Kašića iz Grubišnog Polja gospodina Joze Matoševića, prof. i asistenta projekta iz Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače gospodina Tomislava Kakša, dipl.ing.agr., provela se aktivnost 1.1. stručnog osposobljavanja strukovnih nastavnika i pet lokalnih dionika IPA projekta Modernisation of school curriculum and development of practicum for education of sustainable agriculture (Modernizacija školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi). Nositelj projekta je SREDNJA ŠKOLA STJEPANA SULIMANCA iz Pitomače, škole partneri su SREDNJA ŠKOLA BARTOLA KAŠIĆA iz Grubišnog Polja i SREDNJA ŠKOLA STJEPAN IVŠIĆ iz Orahovice te partneri OPĆINA PITOMAČA i SPIDER GRUPA PITOMAČA.

 [više]

Dvije srednje škole povezalo - cvijeće

Autor: Josip Ivoš, 19. 10. 2012. 16:36

POŽEGA – U sklopu IPA komponente IV – Razvoj ljudskih potencijala Poljoprivredno-prehrambenoj školi iz Požege i školi partneru Srednjoj školi Stjepana Sulimanca iz Pitomače, odobren je projekt Horticultural inclusion koji su sudionici projekta nazvali Povezanost cvijećem tih dviju srednjih škola. Riječ je o projektu vrijednosti oko 120.000 eura koji će se prema riječima voditeljice, dipl. iur. Jelene Ferdebar Hak realizirati u sljedećih 12 mjeseci.

 [više]

Srednja škola Pitomača potpisala ugovor od 226.000 eura

Autor: Josip Ivoš, 24. 9. 2012. 20:43

21. rujna 2012. godine u Tehničkom Muzeju u Zagrebu v.d. ravnatelja Srednje škole Pitomača gospodin Miroslav Horvatinović uz prisustvo načelnika Općine Pitomača gospodina Željka Grgačića potpisao je ugovor sa Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih za projekt "Modernizacija školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi" vrijedan 226.860,22 eura, sufinanciran od strane Europske Unije u iznosu od 195.099,79 eura.

 [više]

Srednjoj školi Pitomača bespovratna financijska sredstva za programe "Promocija zanimanja"

Autor: Josip Ivoš, 2. 7. 2012. 23:15

Ministarstvo turizma donijelo je rezultate natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava u 2012. godini za program „Promocija zanimanja“ – poticanje obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2012. godini. Između 28 odobrenih projekata nalazi se projekt Srednje škole Pitomača, pod nazivom „Vinogradarski paprikaš“ i „ Medena kap“, za koji je odobreno 7.700 kuna.

 [više]

Kampanja "Jedno od pet" za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 6. 12. 2011. 12:59

Republika Hrvatska je potpisala Konvenciju Vijeća Europe o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog nasilja 25. listopada 2007. godine, a Konvencija je stupila na snagu 1. srpnja 2010. godine. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti se kao koordinator aktivnosti na nacionalnoj razini pridružuje provedbi Kampanje za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom u Republici Hrvatskoj.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Projekti
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju