preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

Radno vrijeme: svakim danom od 8,00 do 14,00 sati


vijesti

Novi Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 19. 9. 2018. 11:11

Seksualno nasilje, uz obiteljsko, ulazi u dominantne oblike rodno uvjetovanog nasilja, to jest one vrste nasilja u kojima je u većini slučajeva počinitelj muškarac, a većina žrtava su žene. Rodno uvjetovano nasilje prisutno je u svim dijelovima svijeta bez obzira na kulturu i vrijeme. Vlada Republike Hrvatske na svojoj 64. sjednici, održanoj 29. studenoga 2012. godine, Zaključkom je donijela Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja.

Budući da Protokol u svojim Završnim odredbama sadrži obvezu ažuriranja teksta sukladno izmjenama, odnosno dopunama propisa koji su za Protokol relevantni, Vlada je u rujnu 2014. godine donijela prvi takav revidirani tekst Protokola.

 [više]

Brošura za roditelje -,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 8. 2. 2018. 09:59

S obzirom na aktualnost problematike novih droga i njihove pojavnosti na tržištu RH, kao i trendove koji ukazuju kako je Hrvatska iznad europskog prosjeka po konzumiranju novih droga među mladima, te zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, Ured za suzbijanje zlouporabe droga izdao je brošuru za roditelje.

 

 
 [više]

Predstavljena nova brošura o sigurnosti na internetu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 5. 12. 2016. 10:40

Dana 30. studenog, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja predstavljena je nova brošura pod naslovom „Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona“. 

 [više]

Disleksija

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 12. 12. 2014. 12:19

Školski uspjeh učenika u srednjoj školi ovisan je o velikom broju različitih čimbenika. U slučaju lošeg školskog uspjeha ne radi se uvijek o lijenosti ili nesposobnosti učenika. Postoje i drugi faktori koji utječu na lošije funkcioniranje učenika u školi, često o genetskom podložu. Jedan od takvih čimbenika je poremećaj čitanja pod nazivom disleksija.

 [više]

Djeca i internet Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 13. 11. 2013. 11:20

Sve veći broj djece i mladih ima pristup računalu i internetu, što je rezultiralo sve češćim postavljanjem pitanja o njihovoj sigurnosti  u virtualnom svjetu i načinu sigurnog korištenja računala u kući i u školi. Djeca se brzo i neprimjetno navikavaju na korištenje medija kao što su radio ili televizija, a pogotovo se brzo naviknu na Internet.

Sa željom da se istraži problem sigurnosti djece i mladih na računalu i na internetu u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u siječnju i veljači 2010. g. provedeno je istraživanje među učenicima. U istraživanju sudjelovalo je 116 učenika 1., 2., 3. i 4. razreda srednje škole, od čega 31 muška sudionika i 85 ženskih sudionika.
 [više]

Hrabri telefon Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 5. 6. 2013. 09:41

Hrabri telefon je neprofitna nevladina organizacija osnovana s ciljem prevencije zlostavljanja, zanemarivanja i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži, te pružanja direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima. Programi Hrabrog telefona kreirani su prema znanstvenim činjenicama i nalazima internih istraživanja.

 [više]

Kurikulum zdravstvenog odgoja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 16. 1. 2013. 13:10

Cilj zdravstvenog odgoja jest, da se pružanjem znanstveno utemeljenih informacija educirati adolescente kako očuvati zdravlje i kvalitetu života, ostvariti humani odnos među spolovima, poučiti ih što je spolno odgovorno ponašanje te kroz edukaciju prevenirati ovisnosti i nasilničko ponašanje.

 [više]

Poticanje samoreguliranog učenja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 15. 1. 2013. 11:29

Prezentacija o samoreguliranom učenju predviđena je za sve učenike i roditelje koji žele upoznati načine efikasnog učenja i na taj način pomoći svojoj djeci u stjecanju vještina uspješnog i učinkovitog učenja, postizanja motivacje za učenje i praktičnim vještinama korisnim u nastavi. Materijali dostupni u prilogu.

 [više]

Protokol o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 9. 1. 2013. 11:10

Ovaj Protokol o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima temelji se na sadržaju i obvezama propisanima Programom aktivnosti za sprječavanje nasilja među djecom i mladima kojeg je donijela Vlada Republike Hrvatske dana 25. veljače 2004. godine.

 [više]

Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 9. 1. 2013. 11:09

Vlada je u rujnu ove godine prihvatila Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji. Svrha je ovog Protokola osigurati uvjete za djelotvoran i cjelovit rad nadležnih tijela radi unapređenja zaštite i pomoći žrtvi nasilja u obitelji te pomoći počiniteljima u promjeni njihovog ponašanja odnosno promjeni vrijednosnog sustava u cilju nenasilnog rješavanja sukoba i uvažavanja ravnopravnosti spolova.

 [više]

Aktivnosti povodom 5. tjedna psihologije

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 27. 2. 2012. 10:32

U tjednu od 20. do 26. veljače u cijeloj Hrvatskoj obilježen je 5. tjedan psihologije. U obilježavanje Tjedna psihologije uključili su se i učenici Srednje škole Pitomača zajedno sa svojom školskom psihologinjom.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju