preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

Radno vrijeme: svakim danom od 8,00 do 14,00 sati


vijesti

Kako prevladati ispitnu tjeskobu? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 3. 2. 2021. 10:38

Dragi učenici predstavljam vam zanimljivu publikaciju, koja vam može biti od koristi u našim neizvjesnim vremenima.

 [više]

Psihološka pomoć

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 18. 3. 2020. 11:45

Dragi učenici,

iako niste u školi, želim Vas podsjetiti da nam se u svakom trenutku možete obratit za pomoć i savjet. Svojoj školskoj psihologinji možete se obratiti na broj 091 177 5503 ili na mail adresu psiholog@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr. Možete mi također poslati poruku ma Microsoft Teams, a po potrebi možemo dogovoriti savjetodavni rad online.

Želim Vam uspješan rad u virtualnim učionicama.

Psihologinja

 [više]

Sigurnost na internetu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 18. 12. 2019. 10:40

HAKOM je objavio nove publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu.  

 

 [više]

Disleksija

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 2. 9. 2019. 12:19

Školski uspjeh učenika u srednjoj školi ovisan je o velikom broju različitih čimbenika. U slučaju lošeg školskog uspjeha ne radi se uvijek o lijenosti ili nesposobnosti učenika. Postoje i drugi faktori koji utječu na lošije funkcioniranje učenika u školi, često o genetskom podložu. Jedan od takvih čimbenika je poremećaj čitanja pod nazivom disleksija.

 [više]

Poticanje samoreguliranog učenja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 2. 9. 2019. 11:29

Prezentacija o samoreguliranom učenju predviđena je za sve učenike i roditelje koji žele upoznati načine efikasnog učenja i na taj način pomoći svojoj djeci u stjecanju vještina uspješnog i učinkovitog učenja, postizanja motivacje za učenje i praktičnim vještinama korisnim u nastavi. Materijali dostupni u prilogu.

 [više]

Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 2. 9. 2019. 11:11

Seksualno nasilje, uz obiteljsko, ulazi u dominantne oblike rodno uvjetovanog nasilja, to jest one vrste nasilja u kojima je u većini slučajeva počinitelj muškarac, a većina žrtava su žene. Rodno uvjetovano nasilje prisutno je u svim dijelovima svijeta bez obzira na kulturu i vrijeme. Vlada Republike Hrvatske na svojoj 64. sjednici, održanoj 29. studenoga 2012. godine, Zaključkom je donijela Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja.

Budući da Protokol u svojim Završnim odredbama sadrži obvezu ažuriranja teksta sukladno izmjenama, odnosno dopunama propisa koji su za Protokol relevantni, Vlada je u rujnu 2014. godine donijela prvi takav revidirani tekst Protokola.

 [više]

Protokol o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 2. 9. 2019. 11:10

Ovaj Protokol o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima temelji se na sadržaju i obvezama propisanima Programom aktivnosti za sprječavanje nasilja među djecom i mladima kojeg je donijela Vlada Republike Hrvatske dana 25. veljače 2004. godine.

 [više]

Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 2. 9. 2019. 11:09

Vlada je u rujnu ove godine prihvatila Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji. Svrha je ovog Protokola osigurati uvjete za djelotvoran i cjelovit rad nadležnih tijela radi unapređenja zaštite i pomoći žrtvi nasilja u obitelji te pomoći počiniteljima u promjeni njihovog ponašanja odnosno promjeni vrijednosnog sustava u cilju nenasilnog rješavanja sukoba i uvažavanja ravnopravnosti spolova.

 [više]

Brošura za roditelje -,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 2. 9. 2019. 09:59

S obzirom na aktualnost problematike novih droga i njihove pojavnosti na tržištu RH, kao i trendove koji ukazuju kako je Hrvatska iznad europskog prosjeka po konzumiranju novih droga među mladima, te zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, Ured za suzbijanje zlouporabe droga izdao je brošuru za roditelje.

 

 
 [više]

Hrabri telefon Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 2. 9. 2019. 09:41

Hrabri telefon je neprofitna nevladina organizacija osnovana s ciljem prevencije zlostavljanja, zanemarivanja i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži, te pružanja direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima. Programi Hrabrog telefona kreirani su prema znanstvenim činjenicama i nalazima internih istraživanja.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju