preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 

Više o Erasmus+ programu u strukovnom obrazovanju možete pročitati na stranicama Nacionalne Agencije za mobilnost i projekte EU.

Sažetak projekta na engleskom jeziku nalazi se na Erasmus+ Project Results Platformi2020-1-HR01-KA102-077291

 


Erasmus+ Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince

Naziv projekta: Qualification and Knowledge using ECVET :: QUAKEVET

Razdoblje provedbe: od 1.9.2020. do 31.10.2021.

Vrijednost projekta: 85.267,00 EUR

Iznos EU sufinanciranja: 100%

Nositelj projekta: Srednja škola Stjepana Sulimanca

Partneri: AVIVA POLAND - Vocational training (www.avivapoland.com) i Aplicaproposta LDA - Bragamob (www.bragamobilityopen.com)

Broj Ugovora: 2020-1-HR01-KA102-077291

Datumi mobilnosti: Poljska od 9. do 22. svibnja 2021. / Portugal od 12. do 25. rujna 2021. 

Mjesto mobilnosti: Varšava (Poljska) i Braga (Portugal)

 

OPIS PROJEKTA:

Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr.sc. Antonija Gladović donijela je 14. svibnja 2020. Odluku o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, rok 11. veljače 2020. godine. Srednjoj školi Stjepana Sulimanca odobren je Erasmus+ projekt pod nazivom Qualification and Knowledge using ECVET ili skraćeno "QUAKEVET" vrijedan 85.267,00 Eura.

Na ovomu Erasmus+ projektu će sudjelovati ukupno 38 učenika i 4 nastavnika u pratnji u Portugalu i Poljskoj. U dvotjednom programu mobilnosti sudjeluju učenici smjera u upravni referent, agroturistički tehničar, kuhar, konobar, poljoprivredni gospodarstvenik i automehaničar i mehaničar poljoprivredne mehanizacije. Cilj projekta je osigurati učenicima kompletnije obrazovanje koje će ih pripremiti za zahtjeve tržišta rada u Republici Hrvatskoj i EU. Učenici će dobiti potvrdu o sudjelovanju od škole i od partnera te će učenicima sudjelovanje na Erasmus+ mobilnosti biti priznato i ocjenjeno uz pomoć #ECVET sustava, a učenici će dobiti i Europass dokument o mobilnosti kako bi ga mogli priložiti Europass CV dokumentu u svrhu povećanja konkurentnosti i zapošljivosti na tržištu rada u Hrvatskoj i EU zemljama. 

Sudionici projekta “Qualification and Knowledge using ECVET” će kroz mobilnost unaprijediti svoje radne navike, poduzetnički duh, osjećaj profesionalne odgovornosti, razumijevanje korporativne organizacije, poznavanje i aktivno korištenje stranoga jezika, korištenje novih tehnologija, socijalne vještine, preuzimanje inicijative i rada u timu, znanje o drugim zemljama i kulturama, vlastito samopouzdanje u nepoznatom okruženju.

Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači je prepoznatljiva u Republici Hrvatskoj kao škola koja aktivno sudjeluje u EU projektima, a naši učenici i nastavnici zadnjih godina redovito sudjeluju u Erasmus+ projektima kroz koje su obišli pola Europe.

Partnerska organizacija na projektu Srednje škole Stjepana Sulimanca u Wroclowu u Poljskoj je AVIVA Poland - Vocational training, a partnerska organizacija u Portugalu je Aplicaproposta LDA ili skraćeno Bragamob. Sa ovim partnerskim organizacijama naša škola surađuje uspješno već nekoliko godina. I jedna i druga organizacija su specijalizirane za projekte međunarodne mobilnosti, a u posljednjih nekoliko godina organizirale su mobilnost za tisuće sudionika u Erasmus+ projektima iz cijele Europe. 

Učenici su na praksi u različitim poduzećima, firmama, hotelima, restoranima, radionicama i sl. Praksa je zanimljiva i pruža priliku našim učenicima da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se učenici i obrazuju. 

Mobilnost će našim učenicima pružiti veću motivaciju, a očekujemo da će se utjecaj osjetiti na cjelokupnom broju učenika naše škole, a naša škola planira i dalje pisati projekte mobilnosti za svoje učenike, jer se pokazalo da su Erasmus+ projekti mobilnosti za naše učenike izvrstan put i za postizanje boljih uspjeha u životu.

Srednja škola Stjepana Sulimanca u posljednje četiri godine poduzela je niz snažnih mjera u modernizaciji kurikuluma i osuvremenjivanju nastave kako bi škola postigla što bolje uspjehe u području strukovnog obrazovanja. Jedan od značajnih iskoraka u modernizaciji školskog kurikulama je Europski razvojni plan škole - strateški dokument koji uključuje EU projekte, partnerstva sa drugim školama i mobilnost učenika u sami temelj školskog kurikuluma s ciljem da učenici dobiju što kompletnije obrazovanje koje bi ih pripremilo na zahtjeve tržišta rada u Republici Hrvatskoj i EU. Ovime se omogućuje učenicima realnije iskustvo rada kroz stručnu praksu u tuzemstvu i inozemstvu, koje je kao takvo izuzetno potrebno kako tijekom redovnog obrazovanja, tako i nakon njega. Poseban naglasak je stavljen na stjecanje iskustva kroz stručnu praksu u zemljama EU, koje posjeduju bolju tehnologiju, veća iskustva i znanja u područjima u kojima se obrazuju naši učenici.

Mobilnost u Poljskoj i Portugalu će našim učenicima pružiti priliku da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se i obrazuju. Mogućnost odlaska na stručnu praksu u jednu od industrijski najrazvijenijih europskih regija pružit će sadašnjim učenicima veliku motivaciju za rad kako bi u budućnosti i sami sudjelovali na nekoj od planiranih mobilnosti učenika. U suradnji s partnerskim organizacijama razvili smo detaljan program stručne prakse, ishode učenja i radne zadatke (kompetencije) za svako odabrano zanimanje, te su naši partneri na temelju programa dostavili popis mjesta za stručnu praksu. Mobilnost učenika odvijat će se prema područjima rada u tvrtkama/organizacijama/objektima koji svojom djelatnošću pokrivaju područje učenja učenika sudionika. Svi sudionici mobilnosti dobit će certifikat Europass, a rezultati učenja će im biti priznati u školi putem Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET)

Program Erasmus+ obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Program je usmjeren jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte.


Vijesti

ERASMUS+: Pitomački srednjoškolci na mobilnosti u Varšavi u Poljskoj

Autor: Marina Markanović, 21. 5. 2021. 16:16

Od 9. do 22. svibnja 2021. učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca su u sklopu #ERASMUSPLUS projekta mobilnosti „Qualification and Knowledge using ECVET (QUAKEVET) u Varšavi u Poljskoj.

 [više]

#ErasmusPlus - Varšava, Poljska

Autor: Marina Markanović, 10. 5. 2021. 13:50

Jučer, 9. svibnja 2021., 19 učenika Srednje škole Stjepana Sulimanca zanimanja agroturistički tehničar, upravni referent i kuhar u pratnji 3 nastavnika otputovalo je u Varšavu u Poljsku na stručnu praksu u sklopu Erasmus+ mobilnosti „Qualification and Knowledge using ECVET (QUAKEVET).

 [više]

Rezultati Erasmus+ natječaja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sylwia Nasilowska - Blažok, 17. 3. 2021. 11:43

Dragi učenici,
u prilogu ove objave nalaze se rezultati Erasmus+ natječaja za ovogodišnja putovanja u Poljsku i u Portugal. 
 [više]

ERASMUS+ Natječaj - Javni poziv za učenike Srednje škole Stjepana Sulimanca Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Ivoš, 12. 1. 2021. 12:10

Srednja škola Stjepana Sulimanca raspisuje Natječaj za sudjelovanje učenika u programu Erasmus+, ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Mobilnost će se realizirati u Poljskoj, grad Wroclaw, te u Portugalu - grad Braga. Svrha boravka u inozemstvu je stručna praksa. Prijave na natječaj se podnose ONLINE.

 [više]

 Ova stranica odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.


CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju