preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Vijesti

Dan škole i Dan otvorenih vrata 2019

Autor: Diana Musić, 7. 5. 2019.

U ponedjeljak 6. svibnja 2019. godine Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači obilježila je Dan škole i Dan otvorenih vrata. Tom prigodom posjetili su nas učenici osmaši iz OŠ Petra Preradovića iz Pitomače, OŠ August Cesarec iz Špišić Bukovice i OŠ Ivan Lacković Croata iz Kalinovca.

Učenici su vidjeli prostor naše škole, učionice, ugostiteljske praktikume, školsku knjižnicu, vinski podrum te školski plastenik i čuli informacije o pojedinom zanimanju koje mogu odabrati u našoj školi.

Nastavnici su pripremili različite prezentacije i demonstracije zajedno s našim učenicima kako bismo što bolje prikazali metode rada u našoj školi i kako bismo im pokazali različite poslove kojima se mogu baviti nakon srednjoškolskog obrazovanja.

Svaka grupa je organizirano posjetila radionice na kojima su se predstavili Vježbenička tvrtka, Turistička agencija, a također su vidjeli demonstraciju Prodajnih vještina i izvedbu Simulacije suđenja.

Kroz prezentaciju i kviz učenici su nešto naučili i o zdravoj prehrani. Zatim su učenicima predstavljeni školski vinski podrum i plastenik, te traktori i priključni strojevi koji se nalaze u novom školskom skladištu poljoprivrednih strojeva i mehanizacije. Osmašima su naši učenici demonstrirali poslove koje i inače obavljanju na praktičnoj nastavi. U automehaničarskom praktikumu prezentiran je solarni automobil.

Na kraju posjeta u  ugostiteljskim praktikumima mogli su se kušati specijaliteti naše kuhinje.

Povodom Dana škole tradicionalno je održano međužupanijsko ekipno šahovsko natjecanje srednjoškolaca na kojem su nastupile ekipe Gimnazije P.Preradovića, Virovitica, Tehničke škole Virovitica, zatim ekipa Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i ekipa SŠ Stjepana Sulimanca, Pitomača.

Naša Škola brine o opremanju škole kvalitetnom modernom opremom kako bi svojim učenicima omogućila što bolje uvjete za izvršavanje nastavnih i praktičnih zadataka, ali i što ugodniji boravak u školi tijekom svog obrazovanja. Dan otvorenih vrata bio je namijenjen prvenstveno učenicima osmih razreda u cilju pružanja informacija koje će pomoći učenicima i roditeljima u kvalitetnom odabiru budućeg zanimanja.
Raspored sati
Vremenik provjera
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Projekti i kampanje

 

Anketa
Sviđaju li Vam se naše nove stranice?


Oglasna ploča
Naša škola u medijima
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju