preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Vijesti

ON-LINE NASTAVA I VIRTUALNE UČIONICE

Autor: Diana Musić, 17. 3. 2020.

Dragi učenici,
Srdačno vas pozdravljamo na početku jedne potpuno nove i drugačije avanture. Nove izvanredne okolnosti natjerale su nas da s vama komuniciramo i radimo online. Svoj posao nastavnika shvaćamo ozbiljno, trudimo se i ponekad nailazimo na nove izazove i prepreke kao što je ova nova situacija u našoj državi, ali i u cijeloj Europi.

Ovo je nekoliko stvari koje morate znati:
1. Za početak moramo vam reći da ni mi nismo bili savršeni učenici, pa ni ne očekujemo da vi budete savršeni 😊
2. Svi drukčije učimo, a ove godine moramo zajednički naći način kako se prilagoditi online nastavi i kako vas najbolje naučiti. I nama je, kao i vama, ovo novi način učenja i poučavanja, pa vas molimo za malo strpljenja i date nam vremena da se i mi, vaši nastavnici, priviknemo na novi način rada.
3. Srednja škola Stjepana Sulimanca je odlučila za online nastavu koristiti alat Microsoft Teams, jer je to alat koji radi na svim uređajima i na svim operativnim sustavima, te je relativno jednostavan za korištenje.
4. Kreirani su svi razredi i svi predmeti, a razrednici su dodali sve predmetne nastavnike i učenike kao članove tima. Svak predmetni nastavnik će vam napisati što očekuje od vas i način na koji ćete pratiti nastavu.
5. Za svoj rad u virtualnim učionicama za sada nećete dobivati brojčane ocjene, ali ćete dobivati povratne informacije u virtualnim predmetima, te bilješke u imenik kao povratnu informaciju za vas i vaše roditelje kako biste dobili povratnu informaciju o tomu što i kako radite.
6. Svaki dan se morate prijaviti u sustav i ponašati se pristojno u virtualnoj učionici - kao i u pravoj učionici. Ukoliko se ne prijavite u sustav unutar 24 sata (radnim danom), za taj dan će biti upisan u imenik vaš izostanak, a vaši roditelji će morati opravdati izostanak.
6. Razumijemo da je sustav preopterećen i da nastaju problemi prilikom prijave, pa vas molimo za strpljenje. Također razumijemo da možda dijelite računalo sa braćom i sestrama. Stoga nije nužno i ne očekujemo da budete spojeni odmah u 8 ujutro, možete se prijaviti i poslijepodne kada sustav nije toliko opterećen.
7. Za one učenike koji nemaju nikakve tablete i računala Ministarstvo znanosti i obrazovanja je osiguralo sredstva za kupovinu 13 tablet računala, te će razrednici predložiti kojim učenicima da dodijelimo uređaje kako bi i oni koji nemaju svoja računala mogli pratiti nastavu na daljinu.

Za sva pitanja, poteškoće, probleme, stojimo vam na raspolaganju – kao i do sad.

Život mora ići dalje. Budite snažni, čvrsti duhom i ne dajte se obeshrabriti niti uplašiti! Borite se protiv straha razumom, strpljenjem i edukacijom. Ovo nam je prilika da zajedno naučimo puno o zdravstvenoj higijeni i ograničavanju širenja zaraznih bolesti.

Sretno i vama i nama u daljnjem razdoblju! Volimo vas i već nam nedostajete!

Srdačan pozdrav,
vaši nastavnici i djelatnici Srednje škole Stjepana Sulimanca
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju