preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Vijesti

Srednjoj školi Stjepana Sulimanca odobren novi Erasmus+ projekt vrijedan 620 tisuća kuna: idemo u Portugal i Poljsku!

Autor: Josip Ivoš, 19. 5. 2020.

Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr.sc. Antonija Gladović donijela je 14. svibnja 2020. Odluku o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, rok 11. veljače 2020. godine. Srednjoj školi Stjepana Sulimanca odobren je Erasmus+ projekt pod nazivom Qualification and Knowledge using ECVET ili skraćeno "QUAKEVET" vrijedan 85.267,00 Eura.

Na ovomu Erasmus+ projektu će sudjelovati ukupno 38 učenika i 4 nastavnika u pratnji u Portugalu i Poljskoj. U dvotjednom programu mobilnosti sudjeluju učenici smjera u upravni referent, agroturistički tehničar, kuhar, konobar, poljoprivredni gospodarstvenik i automehaničar i mehaničar poljoprivredne mehanizacije. Cilj projekta je osigurati učenicima kompletnije obrazovanje koje će ih pripremiti za zahtjeve tržišta rada u Republici Hrvatskoj i EU. Učenici će dobiti potvrdu o sudjelovanju od škole i od partnera te će učenicima sudjelovanje na Erasmus+ mobilnosti biti priznato i ocjenjeno uz pomoć #ECVET sustava, a učenici će dobiti i Europass dokument o mobilnosti kako bi ga mogli priložiti Europass CV dokumentu u svrhu povećanja konkurentnosti i zapošljivosti na tržištu rada u Hrvatskoj i EU zemljama. 

Sudionici projekta “Qualification and Knowledge using ECVET” će kroz mobilnost unaprijediti svoje radne navike, poduzetnički duh, osjećaj profesionalne odgovornosti, razumijevanje korporativne organizacije, poznavanje i aktivno korištenje stranoga jezika, korištenje novih tehnologija, socijalne vještine, preuzimanje inicijative i rada u timu, znanje o drugim zemljama i kulturama, vlastito samopouzdanje u nepoznatom okruženju.

Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači je prepoznatljiva u Republici Hrvatskoj kao škola koja aktivno sudjeluje u EU projektima, a naši učenici i nastavnici zadnjih godina redovito sudjeluju u Erasmus+ projektima kroz koje su obišli pola Europe.

Partnerska organizacija na projektu Srednje škole Stjepana Sulimanca u Wroclowu u Poljskoj je AVIVA Poland - Vocational training, a partnerska organizacija u Portugalu je Aplicaproposta LDA ili skraćeno Bragamob. Sa ovim partnerskim organizacijama naša škola surađuje uspješno već nekoliko godina. I jedna i druga organizacija su specijalizirane za projekte međunarodne mobilnosti, a u posljednjih nekoliko godina organizirale su mobilnost za tisuće sudionika u Erasmus+ projektima iz cijele Europe. 

Učenici su na praksi u različitim poduzećima, firmama, hotelima, restoranima, radionicama i sl. Praksa je zanimljiva i pruža priliku našim učenicima da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se učenici i obrazuju. 

Mobilnost će našim učenicima pružiti veću motivaciju, a očekujemo da će se utjecaj osjetiti na cjelokupnom broju učenika naše škole, a naša škola planira i dalje pisati projekte mobilnosti za svoje učenike, jer se pokazalo da su Erasmus+ projekti mobilnosti za naše učenike izvrstan put i za postizanje boljih uspjeha u životu.

#Mobilnost, #Erasmus, #Srednja, #AMPEU, #StrukovnoObrazovanje, #ErasmusPlusHr, #ECVET, #QUAKEVET

 
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju