preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Vijesti

Srednja škola Stjepana Sulimanca i tvrtka Agroservis-proizvodnja d.o.o. potpisale Ugovor o suradnji

Autor: Marina Markanović, 14. 6. 2021.

Srednja škola Stjepana Sulimanca i poznata virovitička tvrtka Agroservis – proizvodnja d.o.o. potpisale su 10. lipnja 2021. godine vrijedan Ugovor o suradnji kojim se definira zajedničko djelovanje u području testiranja i razvoja novih tehnologija, usavršavanja nastavnika i profesora, te ostalih oblika suradnje.

Sporazum o suradnji potpisali su u ime škole ravnatelj Josip Ivoš, a u ime tvrtke Agroservis-proizvodnja d.o.o. direktor Antun Kovač.

Suradnja se odnosi na provođenje programa i projekata od obostranoga interesa, a naročito u podsektoru poljoprivrede,  zatim na jačanje kapaciteta dvaju partnera uvođenjem novih, modernih i inovativnih pristupa znanju, na povećanje kapaciteta škole za izvođenje moderne praktične nastave i za stručno usavršavanje djelatnika, kako bi se adekvatno odgovorilo na potrebe gospodarstva i tržišta rada, te na provođenje znanstveno-istraživačkih i stručnih projekata poput testiranja poljoprivrednih strojeva, opreme i uređaja koje proizvodi tvrtka Agroservis-proizvodnja d.o.o., na poljoprivrednim površinama Srednje škole Stjepana Sulimanca. Srednja škola Stjepana Sulimanca od prošle godine djeluje u sklopu Regionalnog centra kompetencija“Panonika“ u podsektoru poljoprivrede, a čiji je nositelj Poljoprivredno-prehrambena škola Požega. Srednja škola Stjepana Sulimanca nastoji već dugi niz godina unaprjeđivati sve oblike suradnje na razvoju odgojno-obrazovne prakse, znanosti i suvremenih tehnologija. Politika u području istraživanja i tehnološkog razvoja (ITR) ima važno mjesto u razvojnim dokumentima Srednje škole Stjepana Sulimanca, a što je rezultiralo da pitomačka srednja škola ima ugovore o suradnji sa preko 20 različitih domaćih i inozemnih tvrtki, fakulteta i znanstveno-istraživačkih institucija, čime kao  prava proeuropska škola podupire ideju iz članka 179. Ugovora o funkcioniranju Europske unije gdje se navodi da je „cilj Unije jačati svoje znanstvene i tehnološke temelja ostvarivanjem europskog istraživačkog prostora u kojem će istraživači, znanstvene spoznaje i tehnologija slobodno cirkulirati“.
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju