preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Vijesti

#ErasmusPlus - Varšava, Poljska

Autor: Marina Markanović, 10. 5. 2021.

Jučer, 9. svibnja 2021., 19 učenika Srednje škole Stjepana Sulimanca zanimanja agroturistički tehničar, upravni referent i kuhar u pratnji 3 nastavnika otputovalo je u Varšavu u Poljsku na stručnu praksu u sklopu Erasmus+ mobilnosti „Qualification and Knowledge using ECVET (QUAKEVET).

Nakon višemjesečnih priprema, čekali smo povoljnu epidemiološku situaciju te smo prvom prilikom otputovali na mobilnost! Učenici su danas odradili zaštitu na radu, obavili sistematske preglede i upoznali se sa svojim novim radnim mjestima. Svim sudionicima ovo je jedno novo iskustvo, u Varšavi je prekrasno proljetno vrijeme, te je svima zabavno i uživaju.

Varšava je glavni grad Poljske, prekrasna je i ima bogatu kulturnu povijest i ekonomsko je sjedište Poljske. Učenicima smo organizirali različite aktivnosti kako bi što kvalitetnije iskoristili slobodno vrijeme. Učenici su na praksi u botaničkom vrtu, hotelima i sl. Praksa je zanimljiva i pruža priliku našim učenicima da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se učenici i obrazuju.

Partnerska organizacija na projektu Srednje škole Stjepana Sulimanca je Aviva Poland Vocational Training s kojom je naša škola već uspješno surađivala u projektima mobilnosti. To je poznata poljska tvrtka za traženje tvrtki za praksu učenika, a specijalizirana je za projekte međunarodne mobilnosti. U posljednjih nekoliko godina organizirala je mobilnost za stotine sudionika u Erasmus+ projektima. Mobilnost u Poljskoj će našim učenicima pružiti veću motivaciju, a očekujemo da će se utjecaj osjetiti na cjelokupnom broju učenika naše škole.

Koristimo priliku da zahvalimo Ambasadi RP w Zagrzebiu/Veleposlanstvu Republike Poljske u Zagrebu i Generalnom konzulatu Mađarske u Republici Hrvatskoj u Osijeku na pomoći i savjetima pri organizaciji putovanja.
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju