preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Vijesti

Početak nastave u novoj školskoj godini 2021./2022.

Autor: Josip Ivoš, 2. 9. 2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji, nastavnici i svi djelatnici, 

želimo vam sretan početak nove školske 2021./2022. godine! Nastava započinje u ponedjeljak, 6. rujna 2020. učenici dolaze po zasebnom rasporedu dolazaka u školu: Prvi razredi dolaze u 8 sati,  a svi ostali učenici dolaze u 9 sati. Dobrodošlicu i uspješan početak školske godine želimo svim učenicima, a naročito učenicima prvih razreda srednje škole koji ulaze ne samo u novu školu, nego i u novo važno razdoblje u svojim životima. Neka im naša škola bude mjesto gdje će usvojiti vrijedna znanja i sposobnosti, putovati, veseliti se, družiti i steći nove prijatelje. I svim ostalim našim učenicima želimo puno uspjeha u učenju i razvijanju svojih potencijala. Snage i strpljenja u novoj školskoj godini, želimo i našim profesorima i svim ostalim djelatnicima.

I ova školska godina počinje u posebnim uvjetima pandemije, te će i izvođenje nastave biti organizirano sukladno mjerama i preporukama nadležnih institucija, što kod mnogih vjerojatno izaziva osjećaj zabrinutosti i strepnje. No, uvjereni smo, da će se uz svjesno i odgovorno ponašanje i poštivanje propisanih mjera, osigurati zaštita svakog učenika i nastavnog osoblja, kao i njihovih obitelji. 

Srednja škola Stjepana Sulimanca će provoditi nastavu po tzv. Modelu A., koji podrazumijeva da se nastava u održava u školi uz pridržavanje epidemioloških Uputa HZJZ-a.

Važno je da učenici redovito peru ruke ili koriste dezinfekcijska sredstva, zbog čega smo u učionice postavili sredstva za dezinfekciju, a u svim wc-ovima su postavljeni i napunjeni novi držači sapuna. Na ulazu u školu postavljeni su aparati za dezinfekciju. Učenici trebaju sjediti pojedinačno u klupama.

Učenici i nastavnici pri ulasku u školu, na hodnicima i drugim mjestima javnog okupljanja na kojima nije moguće držati fizičku distancu trebaju nositi maske. Također, u učionicama i praktikumima u kojima nije moguće osigurati minimalno fizičko distanciranje učenici i nastavnici moraju nositi maske.

Odluka i Uputa o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2021./2022. nalazi se na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja:

https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/odgoj-i-obrazovanje/srednjoskolski-odgoj-i-obrazovanje/prijevoz-ucenika-srednjih-skola/2039

Dragi roditelji i učenici, uz vjeru u bolja vremena, želim vam sretan i uspješan početak nove školske godine. Vidimo se u školi!

Ravnatelj Josip Ivoš
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju