preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Vijesti

Predavanje i radionica Biblioterapija u književnosti

Autor: Marina Markanović, 25. 10. 2021.

U petak, 22. 10., u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića održano je predavanje i radionica Biblioterapija u književnosti.

Voditelj predavanja i radionice bio je prof. dr. sc. Davor Piskač, a u radionici su sudjelovali naši učenici 3. a razreda smjer Upravni referent, zajedno sa svojim nastavnicima u pratnji.

Biblioterapija je terapija knjigom (književnošću) mentalnih, socijalnih i emocionalnih problema. Riječ je o čitalačkoj aktivnosti koja objedinjuje 4 procesa: identifikaciju čitatelja s likom u knjizi, projekciju - čitatelj sebe i vlastite osjećaje projicira u lik s kojim se poistovjetio, katarzu i uvid.

Biblioterapiju primjenjuju knjižničari, psiholozi, socijalni radnici i učitelji. Osim pojma biblioterapije, profesor Piskač objasnio je što su literarna biblioterapija, zakon kognitivne psihoterapije i metode literarne biblioterapije. Radionica literarne biblioterapije prikazana je na primjeru bajke "Mačak u čizmama". Učenici ne samo da su aktivno sudjelovali u radionici, već su iskoristili ovu priliku da obiđu Kuću Petra Preradovića. Pozitivnih utisaka zasigurno nije nedostajalo.
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju