preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Vijesti

ERASMUS+ mobilnost učenika u Sevilli u Španjolskoj

Autor: Marina Markanović, 21. 4. 2022.

Od 18. travnja do 2. svibnja 2022. učenici naše škole su u Sevilli u Španjolskoj na mobilnosti u sklopu projekta Boost your skills, build your future!

Grad Sevilla je glavni grad Andaluzije i jedan je od najljepših europskih gradova. Naši učenici rado koriste svoje slobodno vrijeme u Sevilli za upoznavanje i istraživanje grada, a danas smo nakon odrađene prakse posjetili centar grada, građevinu Metropol Parasol, katedralu i toranj La Girlda, trg Plaza de la Catedral, kraljevsku palaču Real Alcazar de Sevilla te smo se prošetali šetnicom uz rijeku Gadalquivir. 

Građevina Metropol Parasol nalazi se na trgu Plaza de la Encarnación, poznata je pod nazivom Setas de Sevilla (hrv. gljive iz Sevilje), najveća je drvena konstrukcija na svijetu. S vrha ove građevine pruža se pogled na cijeli grad. 

Toranj La Giralda je jedan od najslikovitijih simbola Seville te je stoljećima bio najviša zgrada u gradu. Katedrala je sagrađena 1195. godine, treća je najveća katedrala na svijetu, a danas je na popisu Svjetske baštine UNESCO-a.

Real Alcazar de Sevilla je kraljevska palača koju su osnovali maurski kraljevi i smatra se jednom od najljepših palača u cijeloj Španjolskoj. Gornji dio Alcazara još uvijek služi kao kraljevska rezidencija i to ga čini najstarijom prijestolnicom u Europi koja je još uvijek u uporabi. Alcazar de Sevilla je služio i kao mjesto snimanja za poznatu seriju Game of Thrones kroz sezonu 5 i 6.

Za napomenuti je da smo Erasmus+ mobilnost zaplanirali točno u vrijeme održavanja festivala La Feria de Abril (hrv. travanjski festival), koji se u Sevilli održava od 1846. Ovaj jedinstveni europski događaj traje tjedan dana, a smatramo da stvarno barem jednom u životu treba posjetiti Sevillu u vrijeme travanjskog festivala. Partnerska organizacija na projektu Srednje škole Stjepana Sulimanca je tvrtka Euromind Projects S. L. iz Seville. To je poznata španjolska tvrtka za traženje tvrtki za praksu učenika sa sjedištem u Sevilli. Sve aktivnosti i mobilnosti učenika u ovom projektu u 100 % iznosu financira Europska unija.

 
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju