preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Novi promotivni video Srednje škole Stjepana Sulimanca


Vijesti

Dan škole i Dan otvorenih vrata 2018.

Autor: Diana Musić, 27. 4. 2018.

U petak, 27. travnja 2018.godine Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači na Dan škole organizirala je Dan otvorenih vrata. Dan otvorenih vrata bio je namijenjen prvenstveno učenicima osmih razreda u cilju pružanja informacija koje će pomoći učenicima i roditeljima u kvalitetnom odabiru budućeg zanimanja. Kako bismo našim posjetiteljima pokazali ono najbolje što im naša škola može ponuditi, od 8 do 14 sati posjetitelji su mogli vidjeti zanimljive i poučne radionice i aktivnosti koje su pripremili naši učenici i nastavnici.

Svi posjetitelji su mogli dobiti uvid u načine i metode rada naše škole, a učenici i nastavnici Srednje škole Stjepana Sulimanca su im prezentirali svoje projekte, radionice, aktivnosti u učionicama, knjižnici, praktikumima, školskom podrumu i plasteniku.

U dvije grupe Srednju školu posjetili su učenici Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači. Svaka grupa je organizirano posjetila radionice na kojima su se predstavili Vježbenička tvrtka, Turistička agencija, a također su vidjeli izvedbu Simulacije suđenja. Od općeobrazovnih predmeta učenici su se okušali u kvizu na engleskom jeziku te su posjetili školsku knjižnicu u kojoj je predstavljen projekt Posvoji pisca – Franz Kafka. O zdravoj prehrani govorile su profesorice u praktikumu za biologiju i kemiju. Zatim su učenicima predstavljeni školski vinski podrum i plastenik gdje su naši učenici demonstrirali poslove koje i inače obavljanju na praktičnoj nastavi. Pokraj plastenika pozornost je svima privukao i novi školski traktor.

Predstavljene su zatim automehaničarski i ugostiteljski praktikumi te kuhinja. U iugostiteljskim praktikumima mogli su se kušati specijaliteti naše kuhinje.

Naše goste vodili su kroz školu maturanti Maja i Dario, te ih na ugodan prijateljski način upoznali s našom školom, pokazali im gdje se što nalazi, te odgovarali na njihova pitanja. 

Osim aktivnosti za osmaše, u školi su za naše učenike i nastavnike održana predavanja o ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji i zdravoj prehrani. Također je održano i međužupanijsko ekipno šahovsko natjecanje srednjoškolaca „Potez dame“, a na školskom igralištu organizirane su sportske aktivnosti i natjecanja.

 

 Raspored sati
Vremenik provjera
Projekti i kampanje

 

Anketa
Sviđaju li Vam se naše nove stranice?


Oglasna ploča
Naša škola u medijima
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju