preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Novi promotivni video Srednje škole Stjepana Sulimanca


Vijesti

Kristina i Matija Antolić učenici 4.B razreda - Poljoprivrednici kod kuće i u školi

Autor: Diana Musić, 24. 5. 2018.

U rubrici Poljoprivrednik u školi i kod kuće ovaj put predstavljamo učenike maturante na koje smo, kao škola, iznimno ponosni. Sestra i brat, Kristina i Matija Antolić maturanti su smjera Agroturistički tehničar koji upravo ovih dana završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje. 

Sa svojom mnogobrojnom obitelji, koja čini čak 12 članova, od malih nogu rade na OPG-u Antolić u Špišić Bukovici. Njihovo gospodarstvo prostire se na 30 hektara obradive zemlje. „Od nastanka OPG-a glavna kultura nam je duhan koju je moj kolega Dario Zelenbrz detaljno opisao (uzgoj i preradu duhana) u svojem članku.“, govori Matija. Osim toga Matija pojašnjava kako je duhan, nažalost, još uvijek najzastupljenija ali i najisplativija kultura u našim krajevima. Osim duhana također siju kamilicu u eko-zoni u blizini Virovitice, zatim kukuruz te žitarice za stočnu hranu i za ishranu stoke koju također uzgajaju na imanju. Ukupno broje 20 ovaca, 15 gusaka, 50 pataka, 100 pilića i 50 kokoši nesilica.

Osim do sad navedenog, ovdje priči nije kraj. Obitelj Antolić također obrađuje vinograd i bave se proizvodnjom vina te proizvodnjom povrća.

„Uz to sve nam je i potrebna mehanizacija te se na našem OPG-u trenutno nalazi 6 traktora uz svu mehanizaciju i priključke potrebne za obradu zemlje.“, ističe Matija.

Kristina i Matija na kraju naglašavaju kako im je obrazovanje u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca pomoglo da upotpune postojeće znanje o poljoprivredi, te da jednoga dana pokrenu agroturizam kao dodatnu djelatnost na postojeći OPG. Oboje vide ogroman potencijal za razvoj agroturizma na ovim prostorima. Znanja, vještina i želje za napretkom imaju, a mi im želimo svu sreću!Raspored sati
Vremenik provjera
Projekti i kampanje

 

Anketa
Sviđaju li Vam se naše nove stranice?


Oglasna ploča
Naša škola u medijima
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju