preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Novi promotivni video Srednje škole Stjepana Sulimanca


Vijesti

Pitomački srednjoškolci na mobilnosti u Wroclawu u Poljskoj

Autor: Diana Musić, 1. 4. 2019.

Od 24. ožujka do 13. travnja 2019. učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca su u sklopu #ERASMUSPLUS projekta mobilnosti "Work Opportunities in Wroclaw (WOW)" u Wroclawu u Poljskoj.

U sklopu ovog projekta na stručnoj praksi u Poljskoj u trajanju od tri tjedna nalazi se 28 učenika različitih zanimanja (Agroturistički tehničar, Upravni referent, Prodavač, Kuhar, Konobar i Automehaničar) u pratnji 3 nastavnika.
Prvi tjedan mobilnosti je uspješno prošao. Učenici su se dobro snašli na svojim radnim mjestima, zabavno im je i uživaju. Grad Wroclaw nas je oduševio. Prekrasan je i ima bogatu kulturnu povijest i ekonomsko je sjedište Južne Šleske. Ne čudi stoga što je upravo ovaj grad 2016. odabran za Europsku prijestolnicu kulture. Učenicima smo organizirali različite aktivnosti kako bi što kvalitetnije iskoristili slobodno vrijeme. Sudionici mobilnosti su posjetili neboder SkyTower i sa 54. kata razgledavali grad. Osim toga, posjetili su Hydropolis - jedinstveni edukativni centar posvećen vodi i zaštiti vodnog bogatstva planete Zemlje, wroclawsko sveučilište, katedralu sv. Ivana Krstitelja i brojne druge znamenitosti grada Wroclawa.


Učenici su na praksi u različitim poduzećima, firmama, hotelima, restoranima, radionicama i sl. Praksa je zanimljiva i pruža priliku našim učenicima da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se učenici i obrazuju. Učenici obavljaju praksu u renomiranim tvrtkama poput Hotela Hilton, Garner, Mercur, Ibis&Novatel, Merkur, zatim u gradskom Zološkom vrtu, u Botaničkom vrtu Sveučilišta u Wroclawu, u Opelovom auto-centru i dr.

Partnerska organizacija na projektu Srednje škole Stjepana Sulimanca je AVIVA Poland - Vocational training. To je poznata poljska tvrtka za traženje tvrtki za praksu učenika sa sjedištem u Wroclawu. Partnerska organizacija je specijalizirana za projekte međunarodne mobilnosti, a u posljednjih nekoliko godina organizirala mobilnost za stotine sudionika u Erasmus+ projektima.
Mobilnost u Poljskoj će našim učenicima pružiti priliku da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se i obrazuju. Mobilnost će sudionicima pružiti veću motivaciju, a očekujemo da će se utjecaj osjetiti na cjelokupnom broju učenika naše škole. 
Kao što smo obećali početkom tjedna, u nastavku Vam donosimo fotografije sa radnih mjesta i slike s prakse. Sljedeći tjedan ćemo objaviti više fotografija sa prakse. Pratite nas i dalje.
Raspored sati
Vremenik provjera
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Projekti i kampanje

 

Anketa
Sviđaju li Vam se naše nove stranice?


Oglasna ploča
Naša škola u medijima
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju