preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Novi promotivni video Srednje škole Stjepana Sulimanca


Vijesti

Stručna ekskurzija u Italiji – posjet sajmu Fieragricola u Veroni i čarobnoj Toskani

Autor: Diana Musić, 4. 2. 2020.

Učenici naše škole, od 30.1. do 1.2.2020., posjetili su sajam Fieragricola u Veroni – međunarodni poljoprivredni sajam, te i agroturističko odredište „Marina Giuseppe“ uz edukativni razgled imanja, nasada, degustaciju maslinovog ulja i to u pratnji domaćina.

Svoje trodnevno putovanje učenici i nastavnici proveli su u razgledavanju najvažnijih kulturnih spomenika Verone, te na sajmu Fieragricola. Ovaj sajam vodeći je iz razloga što zaokružuje sve poljoprivredne sustave – od tehnologije, mehanizacije, uzgoja životinja, do sjemenarstva i opreme za usjeve i drugo.

Drugi dan organizirano je razgledavanje Firence – glavnog grada pokrajine Toskana, koja je jedno od najvažnijh kulturnih i umjetničkih središta svijeta. Šetnjom kroz grad razgledali su mnoge znamenitosti: Catterale di Santa Maria Del Fiore, crkva Santa Croce, Ponte Vecchio, Piazza Signoria i brojne druge.

Posljednji dan uputili su se u agroturističko mjesto Marina Giuseppe – jedno od vodećih proizvođača vina i maslinovog ulja u Toskani. Ova najslikovitija talijanska regija slovi kao iznimna agroturistička, gastronomska i enološka destinacija i pravo je mjesto gdje učenici mogu uočiti kvalitetnu turističku ponudu na autentičnim lokacijama iz prve ruke.
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju