preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Novi promotivni video Srednje škole Stjepana Sulimanca


Vijesti

Škola ambasador Europskog parlamenta

Autor: Diana Musić, 4. 5. 2020.

Koliko je važna Europska unija, koje vrijednosti promiče, koja je uloga Europskog parlamenta, ali i drugih tijela EU…koliko EU utječe na naše živote, društvo i politiku te li mijenja li našu svakodnevicu…na sva ova pitanja odgovore znaju učenici 3.a naše škole. Ove godine uključili smo se u projekt EPAS – Škola ambasador europskog parlamenta i marljivo radimo kako bismo postali pravi ambasadori. 

Cilj projekta jest podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji, kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te o pravima koja imamo kao europski građani.

Prije nego nas je zaustavila pandemija, u školi smo razgovarali o nastanku EU i nekim povijesnim činjenicama i idejama koje su dovele do ujedinjenja, a također smo se dotakli i tema demokracije, ljudskih prava i vrijednosti kao što su sloboda, solidarnost, jednakost.

Na katu škole postavljen je info kutak o ovom projektu.

Iako fizički razdvojeni, na projektu i dalje radimo. Između ostaloga, sudjelovali smo u #u4četvrtkom #EPtalks. Ove videokonferencije organizira Ured EP u Zagrebu, a na pitanja učenika odgovaraju zastupnici Europskog parlamenta i komentiraju stručnjaci.

Trenutno marljivo radimo u pripremi obilježavanja Dana Europe – obilježit ćemo ga virtualno, ali dostojno!
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju