preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Novi promotivni video Srednje škole Stjepana Sulimanca


Vijesti

ERASMUS+: Pitomački srednjoškolci na mobilnosti u Varšavi u Poljskoj

Autor: Marina Markanović, 21. 5. 2021.

Od 9. do 22. svibnja 2021. učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca su u sklopu #ERASMUSPLUS projekta mobilnosti „Qualification and Knowledge using ECVET (QUAKEVET) u Varšavi u Poljskoj.

U sklopu ovog projekta na stručnoj praksi u Poljskoj u trajanju od dva tjedna nalazi se 19 učenika različitih zanimanja (Agroturistički tehničar, Upravni referent i Kuhar) u pratnji 3 nastavnika. Dva tjedna mobilnosti su uspješno prošla. Učenici su se dobro snašli na svojim radnim mjestima, zabavno im je i uživaju. Učenici su na praksi u različitim poduzećima, firmama, hotelima, restoranima, radionicama i sl. Praksa je zanimljiva i pruža priliku našim učenicima da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se učenici i obrazuju. Učenici obavljaju praksu u renomiranim tvrtkama. Agroturistički tehničari su na praksi u botaničkom vrtu Ogród Botaniczny w Powsinie. Upravni referenti su na praksi u administraciji u Hotelu Radisson i Hotelu Marriott, a dvije učenice su na praksi u knjižnici Biblioteka Wilanowska. Kuhari su na praksi u restoranu Restauracia Elbotello, u restoranu Orzo, te u restoranu Cafe Mozaika.

Varšava nas je oduševila. Prekrasna je i ima bogatu kulturnu povijest. Učenicima smo organizirali različite aktivnosti kako bi što kvalitetnije iskoristili slobodno vrijeme. Posjetili smo palaču i park Wilanow, kraljevsku ljetnu rezidenciju, te park, palaču i botanički vrt Lazienki. Posebno je zanimljiv bio posjet Centru znanosti Kopernik i posjet adrenalinskom Parku trampolina. Partnerska organizacija na projektu Srednje škole Stjepana Sulimanca je Aviva Poland Vocational Training. To je poznata poljska tvrtka za traženje tvrtki za praksu učenika sa sjedištem u Wroclawu. Partnerska organizacija je specijalizirana za projekte međunarodne mobilnosti, a u posljednjih nekoliko godina organizirala je mobilnost za stotine sudionika u Erasmus+ projektima.

Mobilnost u Poljskoj će našim učenicima pružiti priliku da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se i obrazuju. Mobilnost će sudionicima pružiti veću motivaciju, a očekujemo da će se utjecaj osjetiti na cjelokupnom broju učenika naše škole.

Kao što smo obećali, u nastavku Vam donosimo fotografije s radnih mjesta i slike s prakse.
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju