preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Novi promotivni video Srednje škole Stjepana Sulimanca


Vijesti

Naši učenici u sklopu Erasmus+ projekta u Bragi u Portugalu

Autor: Marina Markanović, 14. 9. 2021.

Od 12. do 25. rujna 2021. učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca su u sklopu Erasmus+ projekta mobilnosti u Bragi u Portugalu. 

U poslijepodnevnom druženju naši učenici su imali priliku upoznati grad Bragu, koji je proglašen Najboljom europskom destinacijom 2021.

Pitomački srednjoškolci su posjetili dva poznata portugalska svetišta u okolici Brage: Santuário de Nossa Senhora do Sameiro i Santuário do Bom Jesus do Monte. Nakon toga su obišli i razgledali centar grada u čijoj neposrednoj blizini su učenici i smješteni. Braga nas je uistinu impresionirala, grad je prekrasan, ima bogatu kulturnu povijest, moderno je uređen i ima jako gospodarstvo. Pred kraj tjedna ćemo objaviti i prve dojmove sa radnih mjesta i slike s prakse.

U sklopu ovog projekta na stručnoj praksi u trajanju od 14 dana u Bragu je otputovalo 19 učenika različitih zanimanja (Upravni referent, Poljoprivredni gospodarstvenik, Konobar i Mehaničar) u pratnji 3 nastavnika.

Partnerska organizacija na projektu Srednje škole Stjepana Sulimanca je Aplicaproposta LDA –Bragamob. To je poznata portugalska tvrtka sa sjedištem u Bragi koja je specijalizirana za projekte međunarodne mobilnosti, a u posljednjih nekoliko godina organizirala je mobilnost za tisuće sudionika u okviru Erasmus+ projekata.

Mobilnost u Portugal će našim učenicima pružiti priliku da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se i obrazuju. Mogućnost odlaska na stručnu praksu u Portugal pruža našim učenicima veliku motivaciju za rad i školovanje. Očekujemo da će se utjecaj osjetiti na cjelokupnom broju učenika naše škole i da će se u budućnosti sve više učenika prijavljivati za mobilnost. Za projekte mobilnosti u RH nadležna je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju