preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Novi promotivni video Srednje škole Stjepana Sulimanca


Vijesti

Naša škola obilježila dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Marina Markanović, 29. 10. 2021.

Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada. Različitim manifestacijama i aktivnostima zahvaljujemo na plodovima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.

I naši učenici i nastavnici sudjelovali su u prigodnom programu u srijedu, 27. 10. Domaćini programa bili su učenici 4. b razreda smjera Agroturistički tehničar s profesoricom Brankom Pavoković te učenici 1. d razreda smjera Kuhar s nastavnikom Darkom Baričevićem. Pripremili su različite proizvode, od kruha, peciva, slastica do pogače.

 

 

U programu obilježavanja dana kruha i dana zahvalnosti za plodove zemlje sudjelovala je i profesorica Ana-Mari Bajser s prezentacijom naziva „Thanksgiving Day“, a profesor Tihomir Vranić okupljenima je predstavio stare sorte jabuka i kako ih očuvati. Vjeroučitelj Marjan Ostrogonac blagoslovio je kruh.

 

Na taj način i učenici i nastavnici naše škole pridonijeli su ciljevima obilježavanja dana kruha i dana zahvalnosti za plodove zemlje. Neki od tih ciljeva su: poučiti mlade o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage; upoznati učenike sa starim vrstama voća; ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede. Iz svega nam je jasno da obilježavanje pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a možda najvažnije od svega jest što se obilježavanje temelji na stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta-učenika i prirode.

 
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju