preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Novi promotivni video Srednje škole Stjepana Sulimanca


Vijesti

Naša učenica Hana Matosović osvojila 2. mjesto na "Junior Barmen Kupu"

Autor: Marina Markanović, 4. 4. 2022.

Naše učenice Hana Matosović i Tea Deskar sudjelovale su na međunarodnom natjecanju  u pripremi barskih mješavina, koje je održano u Zagrebu. 

Na natjecanju su sudjelovale 22 srednje škole iz Hrvatske i inozemstva u tri kategorije: priprema kratke barske mješavine, priprema duge barske mješavine i flair. Uz samo natjecanje održale su se radionice, razne prezentacije, stručni skup te sajam ugostiteljstva.

 

Radionice, sajam i natjecanje zamišljeni su tako da sudjeluju škole iz Hrvatske te škole gosti iz regije, s ciljem razmjene iskustava u obrazovanju, upoznavanjem vrhunskih stručnjaka iz područja barskog poslovanja, upoznavanja pića, začina, voća, barske opreme te mogućnošću zapošljavanja učenika nakon završene srednje škole. Hana je pripremala kratku barsku mješavinu „Proljeće“, a Tea je pripremala dugu barsku mješavinu „Refreshment“. Recepture i dekoracije za koktele osmišljene su u suradnji s mentorom Darkom Mihokovićem.

 

Stručna komisija od 5 članova ocjenjivala je stručni rad, miris okus i izgled barske mješavine, učenica 2. d. razreda Hana Matosović osvojila je drugo mjesto u izradi kratke barske barske mješavine.
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju