Posjet hotelu Adriatic u Rovinju
Autor: Marina Markanović, 28. 2. 2023.
Učenici 3.d razreda Kristina Tudić, Matej Bedeković i Antonio Hrbak u pratnji nastavnice Ivane Kralj posjetili su 23. 2. 2023. hotel Adriatic u Rovinju, u sklopu projekta „Upoznajte naše priče – promocijom zanimanja i stručnim usavršavanjem do stručnog kadra i održivog turizma u jedinstvenim luksuznim hotelima“, koji provodi Udruga jedinstvenih hrvatskih hotela Stories uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta.
Art boutique Hotel Adriatic je smješten u povijesnoj jezgri Rovinja i predstavlja jednu od najprepoznatljivijih građevina grada, te se upravo uz ovaj hotel vežu počeci organiziranog turizma u Rovinju.
U hotelu su nas uz direktora hotela, pozdravili i vodili obilazak gđa Samanta Kramar i g. Dino Dekleva, koji su izdvojili svoje vrijeme i zaista se potrudili da upoznamo hotel, njegove specifičnosti, autentičnost, održivost, te proces zapošljavanja kadrova i razvoja njihove karijere.
U odjelu smještaja dočekala nas je g. Samanta Kramar i upoznala s odjelom smještaja, pokazala sobe hotela te uređenje, po čemu je hotel i specifičan jer sadrži jedinstvena umjetnička djela renomiranih suvremenih umjetnika kao što su: Abdelkader Benchamma, Jasmina Cibic, Igor Eškinja, Chris Goennawein, Kristina Lenard, Federico Luger, Charles Munka, Goran Petercol, Valentin Ruhry, SofijaSilvia, Saša Šekoranja, Massimo Uberti, Zlatan Vehabović te Žižić/Kožul, odnosno umjetnici koji su prepoznati na svjetskoj razini i čiji su radovi izlagani i otkupljivani za prestižne muzeje, fondacije i kolekcije diljem svijeta.
Hotel Adriatic je poznat kao prvi „plastic – free“ hotelski projekt u Hrvatskoj. Gotovo sve plastične predmete za jednokratnu upotrebu je zamijenio raspoloživim alternativama, ne nudi plastične proizvode za jednokratnu upotrebu u svojim sobama, barovima i restoranu, koriste isključivo biološka sredstva za čišćenje, te podržava suradnju s dobavljačima čiji se proizvodi proizvode od prirodnih, bioloških, ekološki prihvatljivih ili recikliranih materijala.
Voditelj odjela hrane i pića g.Dino Dekleva, upoznao je učenike s funkcioniranjem kuhinje, à la carte restoranom Brasserie Adriatic s ponudom jela inspiriranim francuskom rivijerom, te barom koji je prepoznat po najvećem izboru viskija u Hrvatskoj.
Ovakvim individualnim obilascima učenika hotelima Stories grupacije u sklopu kojih imaju priliku upoznati različita hotelska odjeljenja i zanimanja te dobiti savjete za start karijere u turizmu izravno od djelatnika, utječe se na motivaciju i jačanje atraktivnosti turističkih zanimanja.
Razredi - tjedan A - od 1.5.2025..pdf
Razredi - tjedan B - od 4.11.2024.pdf
Nastavnici - tjedan A - od 1.5.2025.pdf
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
HRT1, U istom loncu,... | ![]() |
> U istom loncu (1. dio) |
> U istom loncu (2. dio) |
> U istom loncu (3. dio) |
> U istom loncu (4. dio) |
> U istom loncu (5. dio) |
> U istom loncu (6. dio) |
![]() |
Tv Jabuka, Emisija "... | ![]() |
![]() |