Gastronomadi u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca
Autor: Josip Ivoš, 17. 11. 2014.
Srednja škola Stjepana Sulimanca bila je domaćin edukacije ugostitelja, turističkih radnika i učitelja Ugostiteljskih škola Virovitičko-podravske županije. Na inicijativu Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije edukacijski projekt „Gastroikona VPŽ“ provela je edukacijska kuća iz Zagreba Gastronomadi. Radionice su bile dvodneve - 14. i 15. studenog 2014.
Dvodnevni program održan je u praktikumima kuharstva i posluživanja u našoj školi. Pomoć u realizaciji projekta pružili su i naši učenici 3d razreda KUHARI (Vanja Rukavina, Matea Peša, Valentina Rakitničan, Filip Šuvak i Josip Kaša), te učenici 3d razreda KONOBARI (Ivan Aleuš, Matija Kukučka, Luka Čižmeković, Vladek Kirinec i Marko Čičin), sa svojim nastavnicima Darkom Mihokovićom, Darkom Baričevićom, ali i ravnateljem Josipom Ivošom koji je strpljivo upijao osnove somelijerstva..
Na edukaciji su sudjelovali i ugledni predstavnici seoskih gospodarstava naše županije “Zlatni Klas” iz Otrovanca, “Pustara Višnjica” iz Višnjice, “Organica Vita” iz Vranešovaca, “OPG Marijan Berdin” iz Pitomače, nastavnici “Strukovne Škole Virovitice”, “ profesor “Visoke škole za menadžment i turizam” iz Virovitice - Rikard Bakan, predstavnici “Turističke zajednice Općine Pitomača”, predstavnici “Općine Pitomača, “Virovitičko-Podravske županije”, “Udruga žena Kladare” i drugi.
Kroz praktično teorijske edukacije pokušalo se je osmisliti gastro - enološke ikone , po kojima bi naša županija bila prepoznatljiva u turističkoj ponudi Republike Hrvatske.
Kao moguće GASTROIKONE edukatori su pripremili i prezentirali domaću goveđu juhu, pečenu patku s bijelim žgancima, domaći kunić s povrćem i batatom, te gulaš od jelena s knedlama od tijesta za kruh. Za desertno jelo prigotovljena je savijača od krušaka. Važno je napomenuti da su jela prigotovljena bez industrijskih začina i aditiva.
U sklopu edukacije održana je i radionica “Uvod u svijet vina, regionalno stanje, potencijali, i principi spajanja jela i vina” , gdje su predstavljena vina - zeleni silvanac, souvignon i pinot crni -“OPG Marijan Berdin” iz Pitomače, gdje su sudionici edukacije upoznati s osnovama somelijerstva.
Oba radna dana započela su s tradicionalnim PODRAVSKIM DORUČKOM koji su pripremili i ponudili djelatnici i učenici školskog restorana “Stara pivnica”.
Razredi - tjedan A - od 1.5.2025..pdf
Razredi - tjedan B - od 4.11.2024.pdf
Nastavnici - tjedan A - od 1.5.2025.pdf
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
HRT1, U istom loncu,... | ![]() |
> U istom loncu (1. dio) |
> U istom loncu (2. dio) |
> U istom loncu (3. dio) |
> U istom loncu (4. dio) |
> U istom loncu (5. dio) |
> U istom loncu (6. dio) |
![]() |
Tv Jabuka, Emisija "... | ![]() |
![]() |