preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Smjerovi
Agroturistički tehničar

TJEDNI I GODIŠNJI FOND NASTAVNIH SATI

- AGROTURISTIČKI TEHNIČAR   

Zajednički dio okvirnog nastavnog plana

Redni

Broj

Nastavni

Predmet

Tjedni broj sati

I. razred

II. razred

III. razred

IV. razred

1.

Hrvatski jezik

3

3

3

3

2.

Strani jezik 1

2

2

2

2

3.

Povijest

2

2

-

-

4.

Tjelesna i zdravstvena kultura

2

2

2

2

5.

Politika i gospodarstvo

 

 

-

2

6.

Etika / Vjeronauk

1

1

1

1

7.

Matematika

2

2

2

2

8.

Kemija

2

2

-

-

9.

Fizika

2

-

-

-

10.

Računalstvo

 

2

2

-

 

Ukupno opći dio

16

16

14

12

Posebni stručni dio okvirnog nastavnog plana

1.

Turistička geografija Hrvatske

2

-

-

-

2.

Čovjek, zdravlje i ekologija

2

2

-

-

3.

Prehrana i poznavanje robe

 

1+1*

-

-

4.

Kuharstvo

 

 

1+1*

1+2*

5.

Ugostiteljsko posluživanje

 

 

-

1+1*

6.

Turizam i marketing

 

 

-

1+1*

7.

Bilinogojstvo

1 + 1*

1+1*

2+1*

-

8.

Stočarstvo

1 + 1*

1

1+1*

-

9.

Ekološka poljoprivreda

 

 

1+1*

-

10.

Hortikulturno uređenje gospodarstva

 

 

 

-

 

1+1*

11.

Izborni i fakultativni predmeti:

Ribogojstvo; Konjogojstvo; Pčelarstvo; Uzgoj južnih kultura; Ratarstvo; Kunićarstvo; Ljekovito bilje; Prerada mlijeka; Lovstvo; Vinarstvo; Gljivarstvo; Etnologija; Knjigovodstvo; Prerada i čuvanje poljoprivrednih proizvoda; Tržište; Ovčarstvo; Kozarstvo; Izrada autohtonih suvenira…

1 + 1*

1+1*

1+1*

1+1*

12.

Praktična nastava

4 + 3*

4+3*

4+4*

3+4*

Ukupno stručni dio:

17

16

19

18

 

SVEUKUPNO:

33

32

33

30

Stručna praksa:

105

105

105

96

*Napomena:  vježbe i praktična nastava se održavaju u grupama do 15 učenika; praktična nastava dijeli se na dva područja i to na područje poljoprivrede + područje ugostiteljstva. U I. i II. godini praktični dio nastave iz ugostiteljstva pokriva područje kuharstva, dok u III. i IV. godini u polovici propisane satnice održava se praktična nastava kuharstva a u drugoj polovici ugostiteljskog posluživanja. Stručna praksa odvija se tijekom cijele godine ovisno o sezoni i agrotehničkim rokovima i to 60 sati na poljoprivrednom dobru škole a ostatak propisane satnice u objektima seoskog turizma i Uredu turističke zajednice.

 

Agroturistički tehničari su kadrovi osposobljeni za rad prvenstveno u turističkim objektima koje pružaju usluge seoskog, ekološkog ili rekreativnog turizma na kontinentu, primorju i otocima te vođenje obiteljskih turističko-poljoprivrednih gospodarstava. Nakon završnog ispita mogu se zaposliti u turističkim, ugostiteljskim i poljoprivrednim tvrtkama, ili nastaviti školovanje na srodnim visokim učilištima i fakultetima.

 
Izvod iz Nastavnog plana i programa Ministarstva:
 
"Cilj ovog obrazovnog programa je osposobiti učenike za kvalitetno pružanje ugostiteljskih usluga, usluga smještaja gostiju i drugih turističkih usluga( organiziranja berbe, sakupljanja ljekovitog bilja, jahanja, lova …). Uz to značajno je osposobiti učenike za ekološku proizvodnju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te načine pripreme i ponude hrane s vlastitog poljoprivrednog gospodarstva. Uz ekološku poljoprivredu vezan je i eko-turizam a upravo on ima potencijale da postane NAJPERSPEKTIVNIJA VRSTA TURIZMA u Republici Hrvatskoj."

 








Raspored sati
Vremenik provjera
Projekti i kampanje





 

Anketa
Sviđaju li Vam se naše nove stranice?






Oglasna ploča
Naša škola u medijima
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju