preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

Erasmus+ 2022 :: Objave i vijesti

ERASMUS+ 2022. - Rezultati natječaja za učenike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Ivoš, 17. 2. 2022. 08:15

Dragi učenici, nakon pregleda svih vaših prijava za sudjelovanje u Erasmus+ projektu u ovoj školskoj godini u sklopu Erasmus+ projekta (2021-1-HR01-KA121-VET-000004617), povjerenstvo za pregled i ocjenu prijava je izradilo listu sudionika mobilnosti. Interes je bio veliki, jer je zaprimljeno čak 95 prijava. Ukupno je za sudjelovanje na mobilnosti odabrano 43 učenika, a učenici koji nisu ušli u uži izbor nalaze se na rezervnoj listi. Nepotpune prijave i prijave zaprimljene izvan roka nisu niti razmatrane i ne nalaze se na listi.

 [više]

ERASMUS+ Natječaj 2022. - Javni poziv za učenike Srednje škole Stjepana Sulimanca Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Ivoš, 27. 1. 2022. 21:24

Dragi učenici, u tijeku su prijave učenika za sudjelovanje u Erasmus+ projektu u ovoj školskoj godini u sklopu Erasmus+ programa, Ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, Područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Ove godine putem dodijeljene Erasmus akreditacije putujemo u čak tri države, a mobilnosti će se realizirati u Španjolskoj, Poljskoj i Portugalu. Svrha boravka u inozemstvu je stručna praksa.

 [više]

 Erasmus+ 2022 :: Boost your skills, build your future!

Erasmus+ Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, Područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

Naziv projekta: Boost your skills, build your future!

Razdoblje provedbe: od 1.9.2021. do 30.11.2022.

Vrijednost projekta: 96.990,00 EUR

Iznos EU sufinanciranja: 100%

Nositelj projekta: Srednja škola Stjepana Sulimanca

Partneri:

Aplicaproposta LDA - Bragamob (www.bragamobilityopen.com)

Euromind Projects S.L. (www.euromind.es

AVIVA POLAND - Vocational training (www.avivapoland.com) i 

Broj Ugovora: 2021-1-HR01-KA121-VET-000004617

Broj Akreditacije: 2020-1-HR01-KA120-VET-094670 (za razdoblje od 1. ožujka 2021. do 31. prosinca 2027.)

Datumi mobilnosti: Poljska od 27.3. do 9.4.2022. / Španjolska od 18.4. do 1.5. 2022. / Portugal od 18.9. - 1.10.2022.

Mjesto mobilnosti: Wroclaw (Poljska), Sevilla (Španjolska) i Braga (Portugal)

 

OPIS PROJEKTA:

Agencija za mobilnost i programe EU (dalje u tekstu: Agencija) na temelju Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu prijedloga za 2021. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, rok 18.5.2021. godine  prihvatila je projektni prijedlog Srednje škole Stjepana Sulimanca te odobrila bespovratna sredstva u iznosu od 96.990,00 EUR.

Na ovomu Erasmus+ projektu će sudjelovati ukupno 40 učenika i 4 nastavnika u pratnji u Španjolskoj, Poljskoj i Portugalu. U dvotjednom programu mobilnosti sudjeluju učenici smjerova upravni referent, poslovni tajnik, agroturistički tehničar, kuhar, konobar, poljoprivredni gospodarstvenik i mehaničar poljoprivredne mehanizacije.

Cilj projekta je osigurati učenicima kompletnije obrazovanje koje će ih pripremiti za zahtjeve tržišta rada u Republici Hrvatskoj i EU. Učenici će dobiti potvrdu o sudjelovanju od škole i od partnera te će učenicima sudjelovanje na Erasmus+ mobilnosti biti priznato i ocjenjeno uz pomoć #ECVET sustava, a učenici će dobiti i Europass dokument o mobilnosti kako bi ga mogli priložiti Europass CV dokumentu u svrhu povećanja konkurentnosti i zapošljivosti na tržištu rada u Hrvatskoj i EU zemljama. 

Sudionici projekta će kroz mobilnost unaprijediti svoje radne navike, poduzetnički duh, osjećaj profesionalne odgovornosti, razumijevanje korporativne organizacije, poznavanje i aktivno korištenje stranoga jezika, korištenje novih tehnologija, socijalne vještine, preuzimanje inicijative i rada u timu, znanje o drugim zemljama i kulturama, vlastito samopouzdanje u nepoznatom okruženju.

Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači je prepoznatljiva u Republici Hrvatskoj kao škola koja aktivno sudjeluje u EU projektima, a naši učenici i nastavnici zadnjih godina redovito sudjeluju u Erasmus+ projektima kroz koje su obišli pola Europe.

Partnerske organizacije na projektu Srednje škole Stjepana Sulimanca u Wroclowu u Poljskoj je AVIVA Poland - Vocational training, u Bragi u Portugalu je Aplicaproposta LDA ili skraćeno Bragamob, a u Sevilli u Španjolskoj partner je tvrtka Euromind Projects. Sa ovim partnerskim organizacijama naša škola surađuje uspješno već nekoliko godina. Sve tri organizacije su specijalizirane za projekte međunarodne mobilnosti, a u posljednjih nekoliko godina organizirale su mobilnost za tisuće sudionika u Erasmus+ projektima iz cijele Europe. 

Učenici su na praksi u različitim poduzećima, firmama, hotelima, restoranima, radionicama i sl. Praksa je zanimljiva i pruža priliku našim učenicima da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se učenici i obrazuju. 

Mobilnost će našim učenicima pružiti veću motivaciju, a očekujemo da će se utjecaj osjetiti na cjelokupnom broju učenika naše škole, a naša škola planira i dalje pisati projekte mobilnosti za svoje učenike, jer se pokazalo da su Erasmus+ projekti mobilnosti za naše učenike izvrstan put i za postizanje boljih uspjeha u životu.

Srednja škola Stjepana Sulimanca u posljednjih nekoliko godina poduzela je niz snažnih mjera u modernizaciji kurikuluma i osuvremenjivanju nastave kako bi škola postigla što bolje uspjehe u području strukovnog obrazovanja. Jedan od značajnih iskoraka u modernizaciji školskog kurikulama je Strategija internacionalizacije - strateški dokument koji uključuje EU projekte, partnerstva sa drugim školama i mobilnost učenika u sami temelj školskog kurikuluma s ciljem da učenici dobiju što kompletnije obrazovanje koje bi ih pripremilo na zahtjeve tržišta rada u Republici Hrvatskoj i EU. Ovime se omogućuje učenicima realnije iskustvo rada kroz stručnu praksu u tuzemstvu i inozemstvu, koje je kao takvo izuzetno potrebno kako tijekom redovnog obrazovanja, tako i nakon njega. Poseban naglasak je stavljen na stjecanje iskustva kroz stručnu praksu u zemljama EU, koje posjeduju bolju tehnologiju, veća iskustva i znanja u područjima u kojima se obrazuju naši učenici.

Mobilnost u Poljskoj Španjolskoj i Portugalu će našim učenicima pružiti priliku da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se i obrazuju. Mogućnost odlaska na stručnu praksu u jednu od industrijski najrazvijenijih europskih regija pružit će sadašnjim učenicima veliku motivaciju za rad kako bi u budućnosti i sami sudjelovali na nekoj od planiranih mobilnosti učenika. U suradnji s partnerskim organizacijama razvili smo detaljan program stručne prakse, ishode učenja i radne zadatke (kompetencije) za svako odabrano zanimanje, te su naši partneri na temelju programa dostavili popis mjesta za stručnu praksu. Mobilnost učenika odvijat će se prema područjima rada u tvrtkama/organizacijama/objektima koji svojom djelatnošću pokrivaju područje učenja učenika sudionika. Svi sudionici mobilnosti dobit će certifikat Europass, a rezultati učenja će im biti priznati u školi putem Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET)

Program Erasmus+ obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Program je usmjeren jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte.

 


Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 

Više o Erasmus+ programu u strukovnom obrazovanju možete pročitati na stranicama Nacionalne Agencije za mobilnost i projekte EU.

Sažetak projekta na engleskom jeziku nalazi se na Erasmus+ Project Results Platformi2021-1-HR01-KA121-VET-000004617

 


CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju