preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

Erasmus+ 2022 :: Objave i vijesti

ERASMUS+ 2022. - Rezultati natječaja za učenike

Autor: Josip Ivoš, 17. 2. 2022.

Dragi učenici, nakon pregleda svih vaših prijava za sudjelovanje u Erasmus+ projektu u ovoj školskoj godini u sklopu Erasmus+ projekta (2021-1-HR01-KA121-VET-000004617), povjerenstvo za pregled i ocjenu prijava je izradilo listu sudionika mobilnosti. Interes je bio veliki, jer je zaprimljeno čak 95 prijava. Ukupno je za sudjelovanje na mobilnosti odabrano 43 učenika, a učenici koji nisu ušli u uži izbor nalaze se na rezervnoj listi. Nepotpune prijave i prijave zaprimljene izvan roka nisu niti razmatrane i ne nalaze se na listi.

Ove školske godine putem dodijeljene Erasmus akreditacije putujemo u čak tri države, a mobilnosti će se realizirati u Španjolskoj, Poljskoj i Portugalu. Svrha boravka u inozemstvu je stručna praksa. 

Sudionici projekta će kroz mobilnost unaprijediti svoje radne navike, poduzetnički duh, osjećaj profesionalne odgovornosti, razumijevanje korporativne organizacije, poznavanje i aktivno korištenje stranoga jezika, korištenje novih tehnologija, socijalne vještine, preuzimanje inicijative i rada u timu, znanje o drugim zemljama i kulturama, vlastito samopouzdanje u nepoznatom okruženju. 

Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači je prepoznatljiva u Republici Hrvatskoj kao škola koja aktivno sudjeluje u EU projektima, a naši učenici i nastavnici zadnjih godina redovito sudjeluju u Erasmus+ projektima kroz koje su obišli pola Europe. 

Partnerske organizacije na projektu Srednje škole Stjepana Sulimanca u Wroclowu u Poljskoj je AVIVA Poland - Vocational training, u Bragi u Portugalu je Aplicaproposta LDA ili skraćeno Bragamob, a u Sevilli u Španjolskoj partner je tvrtka Euromind Projects. Sa ovim partnerskim organizacijama naša škola surađuje uspješno već nekoliko godina. Sve tri organizacije su specijalizirane za projekte međunarodne mobilnosti, a u posljednjih nekoliko godina organizirale su mobilnost za tisuće sudionika u Erasmus+ projektima iz cijele Europe. 

Čestitamo svim odabranim sudionicima, a onima koji ove godine nisu prošli želimo više sreće sljedeće godine. Naglašavamo da je važno da učenici koji se nalaze na rezervnoj listi sudjeluju redovito na svim aktivnostima, jer se često događa da učenici sa glavne liste odustanu. U tom slučaju na mobilnost idu učenici s rezrevne liste.

Pravo uvida u vašu prijavu i pravo žalbe imate 8 dana od dana objave rezultata natječaja. Uvid u prijavu i pojašnjenja možete dobiti svakim radnim danom od 8 do 13 sati u uredu psihologinje Sylwije Nasilowske-Blažok, a žalbu možete podnijeti usmenim ili pismenim putem ravnatelju školu.

Lista odabranih sudionika nalazi se u prilogu, a objavljena je i na oglasnoj ploči u holu škole.

Ravnatelj Josip Ivoš


Priloženi dokumenti:
ErasmusPlus_2022_rezultati_natjecaja_za_ucenike.pdf (533.93 KB)


CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju