preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

Više o Erasmus+ programu u strukovnom obrazovanju možete pročitati na stranicama Nacionalne Agencije za mobilnost i projekte EU.

Podaci o projektu na Erasmus+ Project Results Platformi:

 2018-1-HR01-KA102-047028


Opis projekta

Erasmus+ Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince

Naziv projekta: Prilike za rad u Wroclavu :: Work Opportunities in Wroclaw (WOW)

Razdoblje provedbe: od 1.6.2018. do 31.5.2019.

Vrijednost projekta: 67.619,00 EUR

Iznos EU sufinanciranja: 100%

Nositelj projekta: Srednja škola Stjepana Sulimanca

Partneri: AVIVA POLAND - Vocational training (www.avivapoland.com)

Broj Ugovora: 2018-1-HR01-KA102-047028

Datumi mobilnosti: od 24. ožujka do 13. travnja 2018.

Mjesto mobilnosti: Wroclaw, Poljska

 

OPIS PROJEKTA:

Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr.sc. Antonija Gladović donijela je 2. svibnja 2018. Odluku o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2018. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, rok 1. veljače 2018. godine.  Tom Odlukom Srednjoj školi Stjepana Sulimanca odobren je projekt pod nazivom Prilike za rad u Wroclavu (Work Opportunities in Wroclaw) ili skraćeno "WOW" vrijedan 67.619,00 EUR.

U sklopu ovog projekta Srednja škola Stjepana Sulimanca će poslati na stručnu praksu u Wroclaw u Portugal u trajanju od 21 dana 28 učenika različitih zanimanja (Agroturistički tehničar, Upravni referent, Prodavač, Poljoprivredni gospodarstvenik, Kuhar, Konobar i Automehaničar) u pratnji 3 nastavnika.

Partnerska organizacija na projektu Srednje škole Stjepana Sulimanca je AVIVA POLAND - Vocational training. Partnerska organizacija od 2005.god povezuje Europski obrazovni svijet s tvrtkama Donje Šleske, jedne od najbogatijih regija u Poljskoj, pružajući studijske posjete i radna mjesta za Erasmus + sudionike. Od tada su širili ideju mobilnosti među lokalnim tvrtkama te organizirali radna mjesta i stručne posjete za preko 1800 polaznika iz 10 zemalja EU u oko 500 različitih poduzeća. Uključeni su i u međunarodne projekte unutar LLLP te zajedno s međunarodnim partnerima Rade na alatima koji su doprinijeli povećanju kvalitete i količine radnih mjesta ne samo u Poljskoj nego i u Europi, Analiziraju uključenost poduzeća S1 i S2 u projekte mobilnosti, a od 2013. godine rade na elektronskom portfelju koji bi trebao olakšati proces zapošljavanja i učiniti ga transparentnim. Partnerska organizacija je članica Europskog foruma tehničkog i strukovnog obrazovanja i osposobljavanja / EFVET-a.

Srednja škola Stjepana Sulimanca u posljednje četiri godine poduzela je niz snažnih mjera u modernizaciji kurikuluma i osuvremenjivanju nastave kako bi škola postigla što bolje uspjehe u području strukovnog obrazovanja. Jedan od značajnih iskoraka u modernizaciji školskog kurikulama je Europski razvojni plan škole - strateški dokument koji uključuje EU projekte, partnerstva sa drugim školama i mobilnost učenika u sami temelj školskog kurikuluma s ciljem da učenici dobiju što kompletnije obrazovanje koje bi ih pripremilo na zahtjeve tržišta rada u Republici Hrvatskoj i EU. Ovime se omogućuje učenicima realnije iskustvo rada kroz stručnu praksu u tuzemstvu i inozemstvu, koje je kao takvo izuzetno potrebno kako tijekom redovnog obrazovanja, tako i nakon njega. Poseban naglasak je stavljen na stjecanje iskustva kroz stručnu praksu u zemljama EU, koje posjeduju bolju tehnologiju, veća iskustva i znanja u područjima u kojima se obrazuju naši učenici.

Mobilnost u Poljskoj će našim učenicima pružiti priliku da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se i obrazuju. Mogućnost odlaska na stručnu praksu u jednu od industrijski najrazvijenijih europskih regija pružit će sadašnjim učenicima veliku motivaciju za rad kako bi u budućnosti i sami sudjelovali na nekoj od planiranih mobilnosti učenika. U suradnji s partnerom Aviva Poland - Vocational training razvili smo detaljan program stručne prakse, ishode učenja i radne zadatke (kompetencije) za svako odabrano zanimanje, te je Partner na temelju programa dostavio popis mjesta za stručnu praksu. Mobilnost učenika u Wrocław, Poljska, odvijat će se prema područjima rada u tvrtkama/organizacijama/objektima koji svojom djelatnošću pokrivaju područje učenja učenika sudionika. Svi sudionici mobilnosti dobit će certifikat Europass, a rezultati učenja će im biti priznati u školi putem Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET)

Program Erasmus+ obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Program je usmjeren jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte.


Erasmus+ programme 2014-2020 Presentation

IFrame


CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju